Keuzegids Masters

direct leverbaar

bestellen

online versie

 
 

Alle masters per vakgebied vergeleken en beoordeeld

Het huidige, dure studieklimaat legt een behoorlijke druk op de masterkiezer. Een tweede master is vaak niet te betalen, dus bij een verkeerde keuze ben je al gauw het haasje. Als je waarde hecht aan je eigen toekomst is een secure masterkeuze dus een vereiste. De Keuzegids Masters 2016 helpt daarbij.

In sommige vakgebieden bieden bijna alle masters goede tot uitstekende kwaliteit. Dat geldt in elk geval voor diverse exacte disciplines en bij de onderzoeksmasters. Die masters bieden bovendien nog steeds een behoorlijke kans op een baan, dus een verkeerde keuze is in deze sector niet gauw gemaakt.

Maar bij rechten, bedrijfskunde, communicatie en kunst & cultuur luistert het allemaal nauwer. Hier zijn veel masteropleidingen te vinden waar de lat volgens studenten niet hoog ligt, waar je weinig direct contact met docenten hebt, of waar de voorbereiding op de arbeidsmarkt tekort schiet. En ook dat laatste wordt in deze tijd van economische crisis steeds belangrijker, want in deze vakgebieden vindt lang niet iedereen de baan van zijn of haar dromen.

De voorlichting van de masteropleidingen zelf is niet altijd objectief. De Keuzegids geeft een duidelijk overzicht van álle masters per vakgebied, inclusief kritisch vergelijkende beschrijving en kwaliteitsoordelen.

In de Keuzegids Masters vind je per vakgebied:

  • Een beschrijving van opleidingen en de toelatingseisen
  • Informatie over baankansen
  • Een tabel met alle opleidingen, hun specialismen en kwaliteitsoordelen

De kwaliteitsoordelen zijn deels afkomstig van studenten en deels van de experts van keuringsinstantie NVAO. De combinatie van beide geeft een goed beeld van waar het prettig studeren is én waar de lat hoog genoeg ligt.

NIEUW: elk exemplaar van deze gids bevat ook een unieke, persoonlijke inlogcode voor de "mastervergelijker", een online tool met veel meer informatie over de lengte van de opleiding (in ects-punten), aangeboden specialisaties,  toelatingseisen en het hoge collegegeldtarief voor wie al eerder een master heeft behaald. Kortom: alle informatie die je kan helpen bij een afgewogen masterkeuze.


Keuzegids Masters bestellen

Editie 2016

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 224
Verschijningsdatum: 2 maart 2016
ISBN: 9789087610647

Prijs: 27,-

Editie 2015

uitverkocht

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 224
Verschijningsdatum: verschenen
ISBN: 9789087610579

Prijs: 27,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

De Keuzegids online voor scholen, instellingen en adviesbureaus

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Keuzegids Online

Keuzegids Online

Laatste nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Benchmarking

 

Werkt u bij een opleiding en wilt u een gedetailleerde sterkte-zwakteanalyse van de onderwijskwaliteit? Zie onze benchmarkrapportages »

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl