Het laatste nieuws

Aanmelden voor 1 mei - maar kies wel kritisch!

19 april 2016 - Ben of ken je een aanstaande hbo- of wo-student? Let dan op de 1 mei deadline. Alleen wie zich vóór die datum voor één of meer hbo- of wo-opleidingen aanmeldt, heeft recht op toelating in het hoger onderwijs. Wie zich pas na die datum aanmeldt, moet maar afwachten of hij/zij nog toegelaten wordt. Lees verder »


“Studie-informatie niet objectief genoeg”

14 maart 2016 - De informatie die vanuit het hoger onderwijs beschikbaar is voor aanstaande studenten, moet eerlijker en transparanter worden. Op dit moment wordt die informatievoorziening nog te veel beïnvloed door marketingbelangen van universiteiten en hogescholen. Lees verder »


Mastergids 2016: selectieve toelating is de trend

1 maart 2016 - Leiden, 2 maart 2016 – De toelating tot universitaire masteropleidingen wordt steeds meer maatwerk. Bij meer dan de helft van de masters geldt voor alle studenten een toelatingsprocedure. Ook afgestudeerde bachelors van de eigen faculteit worden dus niet meer automatisch toegelaten. Lees verder »


Tegenvallende baankansen? Vijf tips voor de politiek

8 februari 2016 - De zwakke positie van afgestudeerden in psychologie en communicatiestudies staat in de schijnwerpers. TV-programma De Monitor wijdde er op 7 februari een mooie uitzending aan. Universiteiten hebben studenten verkeerd voorgelicht over hun baankansen. Minister Bussemaker vindt dat ‘foutje knap gevonden’ en belooft dat de informatie nóg zorgvuldiger zal worden. Is dit genoeg om rustig te slapen? Nou nee. Daarom hier vijf tips voor de politiek. Als studiekiezer kan je zelf je conclusies trekken. Lees verder »


UU maakt tweede master flink goedkoper, UvA en VU juist duurder

15 januari 2016 - Studenten die een tweede master willen doen, zijn komend jaar in Utrecht veel voordeliger uit dan nu. De UU verlaagt haar tarieven met zo’n 35 procent naar gemiddeld 11.000 euro. Voor deze kleine groep studenten is Utrecht nu een van de goedkoopste opleiders. In het lopende jaar is ze nog de duurste. Studenten van buiten de EU blijven een hoog tarief betalen. Lees verder »


Nieuwe prognoses: kans op een baan ietsje groter

16 december 2015 - De komende jaren zullen universitair afgestudeerden makkelijker aan het werk komen. In vergelijking met de baankansen zoals die twee jaar geleden werden voorspeld door onderzoeksinstituut ROA, zijn de prognoses licht verbeterd als je een universitair papiertje op zak hebt. Ook voor hbo’ers wordt het beter, maar niet in alle vakgebieden. De nieuwe voorspellingen zijn vanaf deze week terug te vinden in een update van de Keuzegids. Lees verder »


Keuzegids MBO 2016: kansen zorgstudies verslechterd, bouw verbeterd

9 december 2015 - 10 december 2015 – Ondanks de aantrekkende economie bieden lang niet alle mbo-opleidingen de komende jaren goede baankansen. De perspectieven na een zorgopleiding zijn vergeleken met twee jaar geleden zelfs duidelijk verslechterd. In de techniek gaat het beter: vooral het aantrekken van de bouwsector leidt tot gunstige perspectieven voor mbo’ers. Lees verder »


“Universiteit mag student bij matching niet afwijzen”

2 november 2015 - Universiteiten lijken de ‘matching’, bedoeld om studenten een onderbouwde studiekeuze te laten maken, vaker te gebruiken als sluipweg om zelf studenten te selecteren. Ze wekken de indruk dat ze studenten mogen afwijzen die niet aan de ‘toelatingseisen’ voldoen. Maar dat mag dus niet. Lees verder »


Keuzegids Hbo 2016: selectiedrempels en dalend studiesucces

28 september 2015 - Aanstaande studenten in het hbo moeten niet alleen hogere kosten maken tijdens hun studie, ze krijgen ook steeds meer te maken met selectiedrempels. Ook wie eenmaal ‘binnen’ is, moet zich niet rijk rekenen. Want de groep studenten die een hbo-opleiding binnen vijf jaar weet af te ronden, is al gezakt tot onder de vijftig procent. Lees verder »


Keuzegidsen 2016 nu bestelbaar

2 september 2015 - De nieuwe jaargang van de Keuzegids Onderwijs komt er weer aan. De onafhankelijke gids die alle opleidingen vergelijkt en beoordeelt - met edities voor Mbo, Hbo, Universiteiten en Masters. U kunt nu de edities 2016 bestellen Lees verder »


« oudere berichten

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Keuzegids Online

Keuzegids Online

Laatste nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Benchmarking

 

Werkt u bij een opleiding en wilt u een gedetailleerde sterkte-zwakteanalyse van de onderwijskwaliteit? Zie onze benchmarkrapportages »

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl