Het laatste nieuws

Nog 6 hbo-studies schrappen numerus fixus

6 december 2016 - Bij journalistiek in Zwolle, Ede en Tilburg is komend jaar iedereen welkom - mits voor 1 mei aangemeld. De opleidingen zien op de valreep af van een numerus fixus, met vroege aanmelding en decentrale selectieprocedure. Hetzelfde geldt voor fysiotherapie in Heerlen en twee opleidingen in Utrecht. De Utrechtse journalistiekstudie handhaaft wel de studentenstop. Lees verder »


Keuzegids Mbo verschijnt 13 december

6 december 2016 - Op dinsdag 13 december verschijnt de Keuzegids Mbo 2017 - het kritische kompas in het woud van mbo-opleidingen. De gids bevat nuttige vergelijkende informatie over het opleidingsaanbod en de kwaliteit van alle mbo-scholen in Nederland Lees verder »


University Colleges: alle negen ‘top’

23 november 2016 - Niet acht, maar alle negen University Colleges in Nederland verdienen het stempel ‘topopleiding’. Dat blijkt uit een aangepaste ranglijst die de Keuzegids Universiteiten vandaag gepubliceerd heeft. Ook de top-drie van de UC’s is aangepast. Maastricht staat nu eerste, gevolgd door Utrecht en Den Haag – dat in de eerdere ranglijst nog bovenaan stond. Lees verder »


Keuzegids Universiteiten 2017

15 november 2016 - Vandaag, op 15 november, is de Keuzegids Universiteiten 2017 verschenen. De onafhankelijke vergelijkingsgids die alle wo-bacheloropleidingen beschrijft en beoordeelt. Met dit jaar extra actuele informatie over selectiestudies en kansen op de arbeidsmarkt. Lees verder »


29-9: Alle nieuws over Keuzegids Hbo 2017

29 september 2016 - Vandaag is de Keuzegids Hbo 2017 verschenen. Scholen kunnen hem vanaf nu online inzien. Vroege bestellers van de gedrukte versie krijgen hem snel in huis. De gids bevat ook het nodige nieuws dat je vandaag in de media terugvindt, en in persberichten van hogescholen. Hieronder ons eigen persbericht, en later nog meer nieuws. Lees verder »


Minder spijt bij vroege start studiekeuze

5 september 2016 - Zeker 60 procent van de studenten krijgt later spijt van hun studiekeuze. Toch kan je daar zelf wat tegen doen. Begin eerder, verdiep je beter. Ook als je het al denkt te weten. Lees verder »


Keuzegidsen 2017 vooraf bestelbaar

6 juli 2016 - De nieuwe jaargang van de Keuzegids komt er weer aan. Net als voorheen worden er weer gidsen gemaakt voor Mbo, Hbo, Universiteiten en Masters. Lees verder »


“Studie-informatie niet objectief genoeg”

14 maart 2016 - De informatie die vanuit het hoger onderwijs beschikbaar is voor aanstaande studenten, moet eerlijker en transparanter worden. Op dit moment wordt die informatievoorziening nog te veel beďnvloed door marketingbelangen van universiteiten en hogescholen. Lees verder »


Mastergids 2016: selectieve toelating is de trend

1 maart 2016 - Leiden, 2 maart 2016 – De toelating tot universitaire masteropleidingen wordt steeds meer maatwerk. Bij meer dan de helft van de masters geldt voor alle studenten een toelatingsprocedure. Ook afgestudeerde bachelors van de eigen faculteit worden dus niet meer automatisch toegelaten. Lees verder »


Tegenvallende baankansen? Vijf tips voor de politiek

8 februari 2016 - De zwakke positie van afgestudeerden in psychologie en communicatiestudies staat in de schijnwerpers. TV-programma De Monitor wijdde er op 7 februari een mooie uitzending aan. Universiteiten hebben studenten verkeerd voorgelicht over hun baankansen. Minister Bussemaker vindt dat ‘foutje knap gevonden’ en belooft dat de informatie nóg zorgvuldiger zal worden. Is dit genoeg om rustig te slapen? Nou nee. Daarom hier vijf tips voor de politiek. Als studiekiezer kan je zelf je conclusies trekken. Lees verder »


« oudere berichten

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Keuzegids Online

Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

  • Nog 6 hbo-studies schrappen numerus fi...

    Bij journalistiek in Zwolle, Ede en Tilburg is komend jaar iedereen welkom - mits voor 1 mei aangemeld. De opleidingen zien op de valreep af van een numerus fixus, met vroege aanmelding en decentrale selectieprocedure. Hetzelfde geldt voor fysiotherapie in Heerlen en twee opleidingen in Utrecht. De Utrechtse journalistiekstudie handhaaft wel de studentenstop.

  • Keuzegids Mbo verschijnt 13 december

    Op dinsdag 13 december verschijnt de Keuzegids Mbo 2017 - het kritische kompas in het woud van mbo-opleidingen. De gids bevat nuttige vergelijkende informatie over het opleidingsaanbod en de kwaliteit van alle mbo-scholen in Nederland

  • University Colleges: alle negen ‘top’

    Niet acht, maar alle negen University Colleges in Nederland verdienen het stempel ‘topopleiding’. Dat blijkt uit een aangepaste ranglijst die de Keuzegids Universiteiten vandaag gepubliceerd heeft. Ook de top-drie van de UC’s is aangepast. Maastricht staat nu eerste, gevolgd door Utrecht en Den Haag – dat in de eerdere ranglijst nog bovenaan stond.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl