Het laatste nieuws

15 november: Keuzegids Universiteiten 2017

19 oktober 2016 - Op 15 november verschijnt de Keuzegids Universiteiten 2017, met beschrijvingen en kwaliteitsoordelen over alle wo-bachelors, overzichtelijk per vakgebied. Verder is er ook van elke universiteit een apart profiel, met meer informatie over het opleidingsaanbod, het studentenleven en typerende kenmerken. Lees verder »


29-9: Alle nieuws over Keuzegids Hbo 2017

29 september 2016 - Vandaag is de Keuzegids Hbo 2017 verschenen. Scholen kunnen hem vanaf nu online inzien. Vroege bestellers van de gedrukte versie krijgen hem snel in huis. De gids bevat ook het nodige nieuws dat je vandaag in de media terugvindt, en in persberichten van hogescholen. Hieronder ons eigen persbericht, en later nog meer nieuws. Lees verder »


Minder spijt bij vroege start studiekeuze

5 september 2016 - Zeker 60 procent van de studenten krijgt later spijt van hun studiekeuze. Toch kan je daar zelf wat tegen doen. Begin eerder, verdiep je beter. Ook als je het al denkt te weten. Lees verder »


Keuzegidsen 2017 vooraf bestelbaar

6 juli 2016 - De nieuwe jaargang van de Keuzegids komt er weer aan. Net als voorheen worden er weer gidsen gemaakt voor Mbo, Hbo, Universiteiten en Masters. Lees verder »


“Studie-informatie niet objectief genoeg”

14 maart 2016 - De informatie die vanuit het hoger onderwijs beschikbaar is voor aanstaande studenten, moet eerlijker en transparanter worden. Op dit moment wordt die informatievoorziening nog te veel beďnvloed door marketingbelangen van universiteiten en hogescholen. Lees verder »


Mastergids 2016: selectieve toelating is de trend

1 maart 2016 - Leiden, 2 maart 2016 – De toelating tot universitaire masteropleidingen wordt steeds meer maatwerk. Bij meer dan de helft van de masters geldt voor alle studenten een toelatingsprocedure. Ook afgestudeerde bachelors van de eigen faculteit worden dus niet meer automatisch toegelaten. Lees verder »


Tegenvallende baankansen? Vijf tips voor de politiek

8 februari 2016 - De zwakke positie van afgestudeerden in psychologie en communicatiestudies staat in de schijnwerpers. TV-programma De Monitor wijdde er op 7 februari een mooie uitzending aan. Universiteiten hebben studenten verkeerd voorgelicht over hun baankansen. Minister Bussemaker vindt dat ‘foutje knap gevonden’ en belooft dat de informatie nóg zorgvuldiger zal worden. Is dit genoeg om rustig te slapen? Nou nee. Daarom hier vijf tips voor de politiek. Als studiekiezer kan je zelf je conclusies trekken. Lees verder »


UU maakt tweede master flink goedkoper, UvA en VU juist duurder

15 januari 2016 - Studenten die een tweede master willen doen, zijn komend jaar in Utrecht veel voordeliger uit dan nu. De UU verlaagt haar tarieven met zo’n 35 procent naar gemiddeld 11.000 euro. Voor deze kleine groep studenten is Utrecht nu een van de goedkoopste opleiders. In het lopende jaar is ze nog de duurste. Studenten van buiten de EU blijven een hoog tarief betalen. Lees verder »


Nieuwe prognoses: kans op een baan ietsje groter

16 december 2015 - De komende jaren zullen universitair afgestudeerden makkelijker aan het werk komen. In vergelijking met de baankansen zoals die twee jaar geleden werden voorspeld door onderzoeksinstituut ROA, zijn de prognoses licht verbeterd als je een universitair papiertje op zak hebt. Ook voor hbo’ers wordt het beter, maar niet in alle vakgebieden. De nieuwe voorspellingen zijn vanaf deze week terug te vinden in een update van de Keuzegids. Lees verder »


Keuzegids MBO 2016: kansen zorgstudies verslechterd, bouw verbeterd

9 december 2015 - 10 december 2015 – Ondanks de aantrekkende economie bieden lang niet alle mbo-opleidingen de komende jaren goede baankansen. De perspectieven na een zorgopleiding zijn vergeleken met twee jaar geleden zelfs duidelijk verslechterd. In de techniek gaat het beter: vooral het aantrekken van de bouwsector leidt tot gunstige perspectieven voor mbo’ers. Lees verder »


« oudere berichten

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Keuzegids Online

Keuzegids Online

Selectie

Alles over selectie in het hbo en wo

Laatste nieuws

  • 15 november: Keuzegids Universiteiten ...

    Op 15 november verschijnt de Keuzegids Universiteiten 2017, met beschrijvingen en kwaliteitsoordelen over alle wo-bachelors, overzichtelijk per vakgebied. Verder is er ook van elke universiteit een apart profiel, met meer informatie over het opleidingsaanbod, het studentenleven en typerende kenmerken.

  • 29-9: Alle nieuws over Keuzegids Hbo 2...

    Vandaag is de Keuzegids Hbo 2017 verschenen. Scholen kunnen hem vanaf nu online inzien. Vroege bestellers van de gedrukte versie krijgen hem snel in huis. De gids bevat ook het nodige nieuws dat je vandaag in de media terugvindt, en in persberichten van hogescholen. Hieronder ons eigen persbericht, en later nog meer nieuws.

  • Minder spijt bij vroege start studieke...

    Zeker 60 procent van de studenten krijgt later spijt van hun studiekeuze. Toch kan je daar zelf wat tegen doen. Begin eerder, verdiep je beter. Ook als je het al denkt te weten.


Meer nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl