De methodiek van de Keuzegids

De gegevens in de tabellen van de Keuzegidsen zijn gebaseerd op een aantal bronnen. Per Keuzegids geven wij een korte toelichting op de bronnen. Voor de ranglijsten zijn gegevens uit de bronnen bewerkt om tot een goede vergelijking van opleidingsinstituten te komen. Berekeningswijze en gehanteerde normen worden hier per Keuzegids toegelicht.

NB: zie ook ons aanbod van gedetailleerde benchmarkrapporten voor opleidingen.


Edities 2014

 

Keuzegids Middelbare Scholen 2014

Keuzegids Mbo-Studies 2014

Keuzegids HBO Voltijd 2014

Keuzegids Universiteiten 2014

Keuzegids Deeltijd & Duaal 2014

Keuzegids Masters 2014


Edities 2013

Keuzegids Mbo-Studies 2013

Keuzegids HBO Voltijd 2013

Keuzegids Universiteiten 2013

Keuzegids Deeltijd & Duaal 2013

Keuzegids Masters 2013


Edities 2012

Keuzegids HBO Voltijd 2012

 

Keuzegids Universiteiten 2012

 

Keuzegids MBO 2012

 

Keuzegids Deeltijd & Duaal 2012

Keuzegids Masters 2012

 

Winkelwagentje: geen artikelen
Boek bestellen » Online versie aanvragen » Benchmarking van opleidingen »
Goed deeltijdonderwijs bestaat op steeds minder plekken

De daling van het aantal deeltijdopleidingen in het door de overheid bekostigde hoger onderwijs zet door. Toch weten enkele instellingen een breed aanbod van degelijk deeltijdonderwijs in stand te houden. De beste voorbeelden zijn de Hanzehogeschool in Groningen en de Avans Hogeschool in Brabant. Verder blijft een aantal kleine hogescholen opvallen met uitstekende deeltijdstudies. Lees verder »


Researchmaster RU alsnog erkend als topper

De researchmaster “Molecular Mechanisms of Disease” van de Radboud Universiteit in Nijmegen is door de Keuzegids erkend als topopleiding. Met een totaalscore van 82 punten uit 100 is het de best beoordeelde master in het vakgebied life sciences. Dat staat in een correctie bij de in februari verschenen Keuzegids Masters 2014 Lees verder »


April: maand van de docent!

De Keuzegids heeft hart voor onderwijs, dus zeker ook voor docenten. Voor ons zijn docenten zowel 'makers' van onderwijs als 'adviseurs' van de studiekiezer. En als ze doorstuderen zijn ze zelf ook nog studiekiezer. In al die rollen heb je wat aan de Keuzegids-reeks.     Lees verder »


Mbo 2014, vind de kansrijke studies!

Veel jongeren twijfelen over hun studiekeuze. Wordt het iets in de zorg, de handel of de techniek? De Keuzegids Mbo-Studies 2014 helpt scholieren een verstandige keus te maken. Baankansen per vakgebied zijn daarbij één van de bouwstenen. Net zo belangrijk is dat een opleiding je ook echt skills bijbrengt, en: dat je die opleiding afmaakt. Daarom beoordeelt de vandaag verschenen Keuzegids alle mbo-scholen weer per vakgebied op onderwijskwaliteit en studiesucces. Lees verder »


Keuzegids Masters 2014: Voorlichting masters schiet tekort

De voorlichting van universiteiten en hogescholen over hun masteropleidingen vertoont ernstige tekortkomingen. Essentiële informatie over toelatingseisen, uitvalpercentages, kosten en zelfs over de al of niet zelfstandige status van opleidingen, blijkt vaak onvindbaar. En als de informatie er wel is, is hij in veel gevallen achterhaald. Zo wordt een werkelijk vrije keuze belemmerd. Lees verder »


meer nieuws »   
Webhosting door bHosted.nl