Keuzegids Universiteiten

bestellen

 

 


online versie

 

 

De studiegids voor Wo

Kleinschalige en intensieve opleidingen doen het goed in de Keuzegids Universiteiten. Maar ook sommige grootschaliger opleidingen weten topkwaliteit te leveren. In de Keuzegids wordt het allemaal op een rij gezet, samen met uitleg over de inhoud en beroepsperspectieven van elke studie. In editie 2014 stijgt de waardering voor een reeks exacte studies, terwijl bijvoorbeeld de Engelstalige university colleges niet meer allemaal zo hoog scoren.
 
Je bent klaar met het vwo. En nu? Misschien weet je al hoe je je toekomst in gaat vullen, maar misschien heb je nog geen idee welke studie je moet kiezen en waar je die het beste kunt volgen. Of je hebt een hbo-propedeuse en wilt doorstromen naar de universiteit. Dan is het handig een gids bij de hand te hebben die de details voor je op een rij zet. Met eerlijke, onafhankelijke informatie en kritische kwaliteitsoordelen.
 
Een universitaire studie moet je met zorg uitkiezen. Een verkeerde keuze kan studievertraging opleveren, en die kun je in het huidige, dure studieklimaat niet gebruiken. Het is dus belangrijk om van tevoren te weten waar je aan begint. Kom je met de studie van jouw interesse wel aan een baan? En als dat zo is, kun je er dan ook van leven? In deze gids vind je de antwoorden op deze en meer vragen.

 

De Keuzegids Universiteiten geeft, in overzichtelijke tabellen:

 

  • Alle universitaire bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances. Niet alleen de reguliere, maar ook de particuliere universiteiten. Bovendien wordt in de gids verteld welke specialisaties er worden aangeboden.
  • De toelatingseisen per opleiding. Kun je je met elk profiel aanmelden voor een opleiding, of moet je extra vakken hebben gevolgd? Is er een loting of speciale selectieprocedure?
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied. Zeker voor universitaire studenten is de toekomstige arbeidsmarkt een belangrijke factor bij het kiezen van je studie. De kans op een baan én het gemiddelde startsalaris vind je in de gids.
  • Kwaliteitsoordelen op een rij. In de gids vind je de visie van studenten en experts op de opleidingen. Zo kun je zelf snel en handig bepalen welke opleiding populair is, en waar je volgens je toekomstige medestudenten beter niet heen kunt gaan.

LET OP: deze gids behandelt alle bacheloropleidingen. Voor de masters bestaat een aparte Keuzegids Masters.

 


Keuzegids Universiteiten bestellen

Editie 2013

**Uitverkocht**

 

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 192
Verschijningsdatum: 4 dec 2012
ISBN: 9789087610432

Prijs: 26,-

Editie 2014

Bestel de gids hier

 

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 192
Verschijningsdatum: 14 nov 2013
ISBN: 9789087610494

Prijs: 27,-

Online versie

Vraag licentie aan

 

Winkelwagentje: geen artikelen
Boek bestellen » Online versie aanvragen » Benchmarking van opleidingen »
Goed deeltijdonderwijs bestaat op steeds minder plekken

De daling van het aantal deeltijdopleidingen in het door de overheid bekostigde hoger onderwijs zet door. Toch weten enkele instellingen een breed aanbod van degelijk deeltijdonderwijs in stand te houden. De beste voorbeelden zijn de Hanzehogeschool in Groningen en de Avans Hogeschool in Brabant. Verder blijft een aantal kleine hogescholen opvallen met uitstekende deeltijdstudies. Lees verder »


Researchmaster RU alsnog erkend als topper

De researchmaster “Molecular Mechanisms of Disease” van de Radboud Universiteit in Nijmegen is door de Keuzegids erkend als topopleiding. Met een totaalscore van 82 punten uit 100 is het de best beoordeelde master in het vakgebied life sciences. Dat staat in een correctie bij de in februari verschenen Keuzegids Masters 2014 Lees verder »


April: maand van de docent!

De Keuzegids heeft hart voor onderwijs, dus zeker ook voor docenten. Voor ons zijn docenten zowel 'makers' van onderwijs als 'adviseurs' van de studiekiezer. En als ze doorstuderen zijn ze zelf ook nog studiekiezer. In al die rollen heb je wat aan de Keuzegids-reeks.     Lees verder »


Mbo 2014, vind de kansrijke studies!

Veel jongeren twijfelen over hun studiekeuze. Wordt het iets in de zorg, de handel of de techniek? De Keuzegids Mbo-Studies 2014 helpt scholieren een verstandige keus te maken. Baankansen per vakgebied zijn daarbij één van de bouwstenen. Net zo belangrijk is dat een opleiding je ook echt skills bijbrengt, en: dat je die opleiding afmaakt. Daarom beoordeelt de vandaag verschenen Keuzegids alle mbo-scholen weer per vakgebied op onderwijskwaliteit en studiesucces. Lees verder »


Keuzegids Masters 2014: Voorlichting masters schiet tekort

De voorlichting van universiteiten en hogescholen over hun masteropleidingen vertoont ernstige tekortkomingen. Essentiële informatie over toelatingseisen, uitvalpercentages, kosten en zelfs over de al of niet zelfstandige status van opleidingen, blijkt vaak onvindbaar. En als de informatie er wel is, is hij in veel gevallen achterhaald. Zo wordt een werkelijk vrije keuze belemmerd. Lees verder »


meer nieuws »   
Webhosting door bHosted.nl