Keuzegids Universiteiten (bachelors)

online versie


Het boek:

bestel 2017
verschijnt 15 nov

bestel 2016
direct leverbaar

Alle wo-opleidingen kritisch beoordeeld

Kleinschalige en intensieve opleidingen doen het goed in de Keuzegids Universiteiten. Maar ook sommige grootschaliger opleidingen leveren topkwaliteit. In de Keuzegids zetten we het allemaal op een rij, samen met uitleg over inhoud en beroepsperspectieven. Dit is de enige onafhankelijke gids die alle wo-bachelors vergelijkt en beoordeelt. Onmisbaar als je op zoek bent naar een interessante en succesvolle studie.
 
Wie op het vwo zit, kan echt niet meer tot het eindexamen wachten met een vervolgstudie kiezen. De deadline voor aanmelding ligt tegenwoordig op 1 mei. Wie voor die datum niet goed nadenkt, loopt grote kans op een mislukt eerste jaar, vertraging, gedoe met ‘omzwaaien’ en een oplopende studieschuld. Bovendien gaan steeds meer wo-opleidingen selecteren: voorafgaand, maar ook tijdens het eerste jaar.

Je kunt dus beter op tijd én goed voorbereid aan je studiekeuze beginnen. De Keuzegids Universiteiten is hét hulpmiddel voor die voorbereiding, ook als je al ongeveer denkt te weten wat je wilt gaan studeren. De gids helpt je om alles goed op een rij te zetten, te vergelijken en de knoop door te hakken.

De Keuzegids Universiteiten zet per vakgebied op een rij:

 • Alle wo-bachelors, met feiten en beschrijving – ook van particuliere universiteiten. Ook lees je welke specialisaties er worden aangeboden
 • Toelatingseisen. Kun je je met elk profiel aanmelden, of moet je extra vakken hebben gevolgd?  Is er een loting of speciale selectieprocedure?
 • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke wo-studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris
 • Contacturen en studiesucces. Krijg je veel of weinig contact met docenten? En hoe zit het met de kans om in vier jaar af te studeren?
 • Kwaliteitsoordelen. We melden de oordelen van studenten en experts per opleiding. Over het studieprogramma, de docenten, de faciliteiten en nog meer. En dat ronden we af met een advies.

Nieuw: Profielen per universiteit

Je vindt in de Keuzegids nu ook een handig ‘profiel’ van elke universiteit en universiteitsstad. Met nuttige feiten en een korte schets van wat deze universiteit nou van andere onderscheidt. Kritisch, vergelijkend en onderbouwd met cijfers – echt Keuzegids!

LET OP: deze gids behandelt alle bacheloropleidingen. Voor de masters bestaat een aparte Keuzegids Masters.


Keuzegids Universiteiten bestellen

Nieuw: Editie 2017

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 192
Verschijningsdatum: 15 nov 2016
ISBN: 9789087610661

Prijs: 27,-

Editie 2016

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 192
Verschijningsdatum: nov 2015
ISBN: 9789087610623

Prijs: 27,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

De Keuzegids online voor scholen, instellingen en adviesbureaus

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Keuzegids Online

Keuzegids Online

Selectie

Alles over selectie in het hbo en wo

Laatste nieuws

 • 15 november: Keuzegids Universiteiten ...

  Op 15 november verschijnt de Keuzegids Universiteiten 2017, met beschrijvingen en kwaliteitsoordelen over alle wo-bachelors, overzichtelijk per vakgebied. Verder is er ook van elke universiteit een apart profiel, met meer informatie over het opleidingsaanbod, het studentenleven en typerende kenmerken.

 • 29-9: Alle nieuws over Keuzegids Hbo 2...

  Vandaag is de Keuzegids Hbo 2017 verschenen. Scholen kunnen hem vanaf nu online inzien. Vroege bestellers van de gedrukte versie krijgen hem snel in huis. De gids bevat ook het nodige nieuws dat je vandaag in de media terugvindt, en in persberichten van hogescholen. Hieronder ons eigen persbericht, en later nog meer nieuws.

 • Minder spijt bij vroege start studieke...

  Zeker 60 procent van de studenten krijgt later spijt van hun studiekeuze. Toch kan je daar zelf wat tegen doen. Begin eerder, verdiep je beter. Ook als je het al denkt te weten.


Meer nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl