Keuzegids Hbo

online versie


Het boek:

bestellen
direct leverbaar

Helder overzicht, baankansen en kwaliteitsoordelen

Een geschikte hbo-opleiding vinden is niet eenvoudig. Want er zijn tientallen hogescholen en honderden bachelors. Welke studie past bij jou? Waar steek je echt nuttige kennis en vaardigheden op? En hoe zit het met de kans op werk? Antwoord op die vragen vind je in de Keuzegids Hbo, de enige gids die de kwaliteit van alle hbo-opleidingen vergelijkt.

Er is veel aan de hand in het hbo. Studenten moeten zich al vóór 1 mei aanmelden voor de 'studiekeuzecheck'. Maar tegelijk blijft het aantal uitvallers en 'omzwaaiers' toenemen. En zelfs na hun afstuderen hebben hbo'ers vaak spijt van hun opleiding. Verkeerde studiekeuze is dus nog steeds een wijdverbreide kwaal in Nederland. De Keuzegids biedt daartegen de beste remedie - met heldere en onafhankelijke informatie.

In de Keuzegids Hbo vind je heldere beschrijvingen per studierichting, en kritische vergelijkingen tussen hogescholen die dezelfde of verwante studies aanbieden. Die informatie is onmisbaar voor een goede studiekeuze. Is er genoeg begeleiding in het eerste jaar? Hoe zit het met de deskundigheid van de docenten? En biedt die populaire studie wel zo’n goede kans op een baan? De Keuzegids Hbo geeft antwoord op al dit soort vragen.

De Keuzegids Hbo geeft, in overzichtelijke tabellen:

 • Alle hbo-bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances. Welke specialisaties zijn er, en wat is het verschil tussen die ene opleiding in Utrecht en de gelijknamige variant in Amsterdam?
 • De toelatingseisen per opleiding. Kun je je met elk profiel aanmelden voor een opleiding, of moet je extra vakken hebben gevolgd? Is er een numerus fixus en wat zijn precies de selectie-eisen?
 • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied. Wat kun je met een opleiding en hoe groot is de kans op een baan? En wat ga je eigenlijk verdienen?
 • Kwaliteitsoordelen op een rij. In de gids vind je de oordelen van studenten en experts op de opleidingen. Zo kun je zelf snel en handig bepalen welke opleiding en hogeschool voor jou geschikt is. Want de ene opleiding is de andere niet.

Voor meer details over de bronnen en aanpak van onze kwaliteitsoordelen, kijk onder methodiek.


Keuzegids Hbo bestellen

NIEUW: Editie 2017

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 216
Verschijningsdatum: 29 sept 2016
ISBN: 9789087610654

Prijs: 27,-

Editie 2016

Uitverkocht

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 216
Verschijningsdatum: 29 sept 2015
ISBN: 9789087610616

Prijs: 27,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

De Keuzegids online voor scholen, instellingen en adviesbureaus

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel


Keuzegids Online

Log in     Bestellen

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Online Keuzegids bij veel universiteit...

  Doorstuderen na je bachelor? Hulp nodig bij het kiezen? Kijk eens in de Keuzegids. De meeste universiteiten en veel hogescholen bieden gratis toegang tot de online versie van de gids.

 • Vernieuwing Keuzegids Online

  De online Keuzegids groeit en dus gaan we hem verder vernieuwen. Er wordt hard gewerkt aan een modernere opmaak en navigatie. En voor middelbare scholen gaan we ons aanbod sterker koppelen aan het portal DeDecaan.net.

 • Eigen studenten eerst? Masterselectie ...

  Bij masters van de technische unis ben je met de juiste vooropleiding zo binnen. Maar bij instellingen als Wageningen en Leiden is het niet zon makkie. De Keuzegids zocht uit welke universiteiten het meest selectief zijn. Over het algemeen geldt: wees op je hoede. Er is meer selectie dan je denkt. En de informatie is niet altijd eenduidig.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl