Keuzegids Masters

online versie


Het boek:

bestel 2018
eind feb 2018


bestel 2017
direct leverbaar

Alle masters per vakgebied vergeleken en beoordeeld

Het huidige, dure studieklimaat legt een behoorlijke druk op de masterkiezer. Een tweede master is vaak niet te betalen, dus bij een verkeerde keuze ben je al gauw het haasje. Als je waarde hecht aan je eigen toekomst is een secure masterkeuze dus een vereiste. De Keuzegids Masters 2017 helpt daarbij.

In sommige vakgebieden bieden bijna alle masters goede tot uitstekende kwaliteit. Dat geldt in elk geval voor diverse exacte disciplines en bij de onderzoeksmasters. Die masters bieden bovendien een behoorlijke kans op een baan, dus een verkeerde keuze is in deze sector niet gauw gemaakt.

Maar bij rechten, bedrijfskunde, communicatie en kunst & cultuur luistert het allemaal nauwer. Hier zijn veel masteropleidingen te vinden waar de lat volgens studenten niet hoog ligt, waar je weinig direct contact met docenten hebt, of waar de voorbereiding op de arbeidsmarkt tekort schiet. En ook dat laatste wordt in deze tijd van economische crisis steeds belangrijker, want in deze vakgebieden vindt lang niet iedereen de baan van zijn of haar dromen.

De voorlichting van de masteropleidingen zelf is niet altijd objectief. De Keuzegids geeft een duidelijk overzicht van álle masters per vakgebied, inclusief kritisch vergelijkende beschrijving en kwaliteitsoordelen.

In de Keuzegids Masters vind je per vakgebied:

 • Een beschrijving van opleidingen en de toelatingseisen
 • Informatie over baankansen en het startsalaris per vakgebied
 • Een tabel met alle opleidingen, hun specialismen en kwaliteitsoordelen

De kwaliteitsoordelen zijn deels afkomstig van studenten en deels van de experts van keuringsinstantie NVAO. De combinatie van beide geeft een goed beeld van waar het prettig studeren is én bij welke opleidingen de lat hoog genoeg ligt.

NIEUW: elk exemplaar van deze gids bevat ook een unieke, persoonlijke inlogcode voor de "mastervergelijker", een online tool met veel meer informatie over de lengte van de opleiding (in ects), aangeboden specialisaties,  toelatingseisen en het hoge collegegeldtarief voor wie al eerder een master heeft behaald. Kortom: alle informatie die je kan helpen bij een afgewogen masterkeuze!


Keuzegids Masters bestellen

Nieuw: Editie 2018

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 224
Verschijningsdatum: eind feb 2018
ISBN: 9789087610722
Prijs: 27,-

Editie 2017

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 224
Verschijningsdatum: 8 feb 2017
ISBN: 9789087610685
Prijs: 27,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel


Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Studenten met functiebeperking: ...

  Het hbo en wo telt steeds meer studenten met een functiebeperking. Officieel zijn er voor deze studenten allerlei aangepaste regelingen en begeleiding mogelijk. Studenten die daar gebruik van kunnen maken, zijn er ook behoorlijk tevreden over. Maar in heel veel gevallen schiet de voorlichting aan studenten én docenten tekort. En dan gaat er nodeloos veel tijd en energie verloren.

 • Een ranglijst zonder studentenoo...

  We hadden het op twitter beloofd, dus hier is hij dan: de enquêteloze hbo-ranglijst van Nederland. Geen populariteitspoll, waarbij vooral de scholen uit de Randstad altijd direct op achterstand worden gezet door hun kritische studenten.

 • Half punt extra voor Hs Rotterdam

  De Keuzegidsredactie heeft de oordelen over de opleiding(-en) Social Work van Hogeschool Rotterdam bijgesteld. Hierdoor stijgt de totaalscore van de hogeschool van 53 naar 53,5 punten.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl