Het laatste nieuws

Gratis toegang tot de Keuzegids Online

21 maart 2018 - Afgelopen maand kwam de Keuzegids Masters 2018 uit. Nu is het natuurlijk in ons belang dat zoveel mogelijk masterkiezers de gids kopen. Maar sommige studenten hebben al gratis toegang. Misschien zelfs zonder dat ze het zelf weten. Kijk dus direct of ้้n van de onderstaande situaties op jou van toepassing is. Lees verder »


Masterkiezer stuit op schijnselectie

20 maart 2018 - Studenten die zich ori๋nteren op een master stuiten op de websites van de instellingen al snel op strenge toelatingsprocedures. Maar vaak wordt de soep niet zo heet gegeten, en is er eerder sprake van schijnselectie. Dat ondervond de redactie van de Keuzegids, die de toelatingseisen van alle masteropleidingen in kaart heeft gebracht. Lees verder »


18 extra beoordeelde opleidingen

14 maart 2018 - Precies een week geleden lanceerden we de Keuzegids Masters 2018, waarin het gros van de Nederlandse masteropleidingen beoordeeld wordt. Van sommige opleidingen konden we geen oordeel geven, omdat de studentenaantallen te klein zijn. Lees verder »


Mastergids: 161 toppers, maar ook selectiedrempels

8 maart 2018 - Studenten die een masteropleiding willen kiezen, stuiten op veel selectiedrempels. Dat geldt het sterkst in Wageningen en Rotterdam. Andere universiteiten zijn soepeler. Dat constateert de redactie van de vandaag verschenen Keuzegids Masters 2018 na uitgebreid onderzoek. Tegelijk brengt de gids de kwaliteit van masteropleidingen in wo en hbo in kaart. 161 masters bieden topkwaliteit. Dit zijn vooral kleinschalige opleidingen. Lees verder »


De 20 beste masteropleidingen

8 maart 2018 - Wat zijn de allerbest beoordeelde masteropleidingen van Nederland, in de Keuzegids Masters 2018? In de top-20 staan vooral kleinschalige opleidingen. De absolute koppositie wordt gedeeld door een wo-researchmaster ้n een kunstmaster uit het hbo. Lees verder »


Nieuwe mbo-gids: grote verschillen in baankans

14 december 2017 - 14 december 2017 – aanstaande mbo-studenten kunnen veel voordeel hebben van een bewustere studiekeuze. De kansen op werk verschillen sterk: juist in populaire richtingen zoals verkoop en administratie ziet het er de komende jaren niet goed uit. Veel beter zijn de kansen in de techniek, waar relatief weinig leerlingen voor kiezen. Deze verschillen in baankans ้n de verschillen in onderwijskwaliteit staan centraal in de nieuwe Keuzegids Mbo 2018 die vandaag verschenen is. Lees verder »


Laatste nieuws selectiestudies hbo

6 december 2017 - De lijst opleidingen met een numerus fixus voor komend studiejaar is definitief. Op het laatst zijn er nog enkele wijzigingen bij de zorgopleidingen in het hbo. Fontys schrapte de fixus bij drie studies. Tegelijk krijgen alle verloskunde-opleidingen juist w้l een studentenstop. Dit is allemaal verwerkt in onze nieuwe selectieposter. Lees verder »


Nieuwe prognoses baankansen in Keuzegids 2018

5 december 2017 - De kans op een passende baan na de meeste hbo- of wo-studies zijn de komende jaren gunstig. Maar er zijn wel flinke verschillen tussen studies. Dat blijkt uit de nieuwe prognoses voor baankansen tot 2022, die per vandaag opgenomen zijn in de Keuzegids Hbo 2018 en Keuzegids Universiteiten 2018. En ze staan ook in de nieuwe Keuzegids Mbo die over een week verschijnt Lees verder »


Steenkolenengels bij universiteiten?

22 november 2017 - Het is na de verschijning van de Keuzegids Universiteiten 2018 veel in het nieuws geweest: universiteiten worden steeds internationaler, maar studenten zouden zich intussen ergeren aan het 'stone cole english' van hun docenten. Hieronder vind je een link naar het Keuzegids-artikel waarin staat hoe het precies zit. Lees verder »


Keuzegids Universiteiten 2018 is uit!

15 november 2017 - De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs laat dit jaar flinke verschuivingen zien. Drie instellingen die recent sterk groeiden of hun onderwijs vernieuwden, zien hun scores dalen. Twee andere universiteiten laten na eerdere groeistuipen duidelijk herstel zien. Maar Wageningen blijft immuun voor groeipijn. Het aantal eerstejaars is er in tien jaar verdubbeld, maar de onderwijskwaliteit blijft onovertroffen. Lees verder »


« oudere berichten

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Betaal met factuur of
Voor scholen

Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

  • Gratis toegang tot de Keuzegids ...

    Afgelopen maand kwam de Keuzegids Masters 2018 uit. Nu is het natuurlijk in ons belang dat zoveel mogelijk masterkiezers de gids kopen. Maar sommige studenten hebben al gratis toegang. Misschien zelfs zonder dat ze het zelf weten. Kijk dus direct of ้้n van de onderstaande situaties op jou van toepassing is.

  • Masterkiezer stuit op schijnselectie

    Studenten die zich ori๋nteren op een master stuiten op de websites van de instellingen al snel op strenge toelatingsprocedures. Maar vaak wordt de soep niet zo heet gegeten, en is er eerder sprake van schijnselectie. Dat ondervond de redactie van de Keuzegids, die de toelatingseisen van alle masteropleidingen in kaart heeft gebracht.

  • 18 extra beoordeelde opleidingen

    Precies een week geleden lanceerden we de Keuzegids Masters 2018, waarin het gros van de Nederlandse masteropleidingen beoordeeld wordt. Van sommige opleidingen konden we geen oordeel geven, omdat de studentenaantallen te klein zijn.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl