Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Taal & Communicatie

Wil je iets met taal? Dat is een mooie eerste stap, maar daarmee ben je er nog niet. Het werk van een journalist verschilt behoorlijk van dat van een communicatiemedewerker, en een informatiespecialist heeft een heel andere baan dan iemand die taal combineert met het  zakenleven.

Europese studies

Een combinatie van bedrijfskunde, bestuurskunde en talen, dat kun je verwachten bij Europese Studies. Je ontwikkelt je nog eens vier jaar door in Engels en een andere vreemde taal. Daarbij specialiseer je je in het internationale zakenleven of in publieke organisaties.

Journalistiek

De opleiding tot journalist is al jaren erg populair, wat zorgt voor flinke concurrentie. Nu er ook steeds meer mogelijkheden zijn om aan de universiteit journalistiek te studeren, is aan jou de uitdaging om er tussenuit te springen.

Communicatie & media

Als communcatie-expert bedenk je bijvoorbeeld strategiën waardoor de organisatie waarvoor je werkt zo goed mogelijk kan communiceren. Het zenden van informatie staat ook centraal bij media- en entertainmentmanagement: via websites, video’s of evenementen bijvoorbeeld. 

Artikelen

Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org