Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Bedrijfskunde & Management

Management vind je overal: variërend van baas van een klein bedrijf tot afdelingshoofd van een multinational. Heb jij de ambitie om in een leidinggevende functie terecht te komen? In dit hoofdstuk vind je de opties. Je kunt voor een brede opleiding kiezen, of juist voor een specialisatie in de sector van jouw keuze. Let wel goed op de arbeidsmarktperspectieven: die verschillen nogal in deze sector.

Van breed tot specialistisch

Een algemene bedrijfskundeopleiding is bedrijfskunde MER: je leert over management, economie en recht. In dit hoofdstuk vind je ook wat unieke richtingen. Bijvoorbeeld management voor het MKB, voor de auto- en voor de modebranche. Met technische bedrijfskunde leer je te kijken naar een heel proces van het maken van een product of een gebouw.

In dit hoofdstuk vind je ook een aantal studies die zich richten op specifieke onderdelen van het (groot) bedrijf. Zo bereidt de opleiding hrm je voor op een baan in de afdeling personeelszaken en leer je met facility management alle praktische zaken op kantoren efficiënt regelen.

Vrije tijd

De laatste twee artikelen in dit hoofdstuk richten zich beiden op de vrijetijdssector, maar de inhoud verschilt. Het hotelonderwijs leidt je op tot manager in de horeca en je leert hoe je een hotel of restaurant runt. De opleidingen in toerisme en vrije tijd zijn breder en gaan over het organiseren, plannen, begeleiden en verkopen van vakanties, evenementen en andere vrijetijdsbestedingen.

Artikelen

Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org