Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Hbo Human Resource Management

Mensen managen

De juiste personen op de juiste plek in een organisatie zijn van onschatbare waarde voor de productiviteit. Als personeelsmanager kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf de beste mensen in huis haalt. Je houdt je bezig met sollicitanten, maar ook met de loopbaanontwikkeling van huidige werknemers. Daarnaast kun je advies geven aan de directie of het managementteam. Je werkt dus met mensen uit alle lagen van de organisatie.

Arbeidsmarkt

Met een diploma in de HRM kun je aan de slag als personeelsfunctionaris of recruiter, maar ook als opleidingsadviseur. Veel werklozen zijn er niet, maar het kan wel zo zijn dat je een tijdje moet zoeken naar een geschikte baan. Heb je die eenmaal gevonden, dan is het salaris best aardig.

Locaties en toelating

De opleiding human resource management (HRM), die voorheen als personeel & arbeid bekend stond, is in elke regio ruim vertegenwoordigd. Daarnaast kun je nog kiezen voor het afstandsonderwijs van de NTI (zie het katern achterin deze gids). De Hogeschool Zuyd hanteert een afwijkende benaming, hier kies je voor people & business management. Daarin zijn ook de opleidingen bedrijfskunde-MER en management in de zorg geïntegreerd. Inholland heeft zes economische opleidingen samengevoegd tot de opleiding business studies, zie daarvoor het artikel bedrijfskunde eerder in dit hoofdstuk.

Een speciaal profiel heb je niet nodig om te starten met een opleiding HRM, maar een beetje economische kennis komt altijd van pas. Daarnaast moet je goed met mensen om kunnen gaan, want het merendeel van je tijd zal je met hen bezig zijn. Sociale vaardigheden zijn dus een pré. Met een mbo-4 diploma kun je ook beginnen aan een HRM-opleiding. Let wel op: met een mbo-diploma op niveau 4 in de sector techniek of gezondheidszorg, mag je niet meer zomaar starten met een economische hbo-opleiding (zoals HRM). Check dus goed van te voren de toelatingseisen en meld je tijdig aan!

De opleiding

Een human resource manager moet verstand hebben van mensen en van organisaties. Je komt tijdens de opleiding dan ook uit beide velden vakken tegen: personeelsmanagement en organisatiekunde, maar ook recht en psychologie. Praktische vaardigheden, zoals gesprekstechnieken en onderzoek doen, kun je vaak al snel in de praktijk brengen. Je loopt bijvoorbeeld mee op een HRM-afdeling van een bedrijf, waar je in opdracht van dat bedrijf een onderzoek uitvoert. Met assessments laat je zien dat je de vaardigheden beheerst.

Later in je studie loop je meer stages en ga je je specialiseren. De richtingen HRM, recruitment en loopbaanadvies behoren onder meer tot de mogelijkheden, maar je kunt ook denken aan een minor in arbeidsrecht en of duurzame organisatieontwikkeling. Je sluit je opleiding af met een afstudeeropdracht. Steeds meer hogescholen bieden in samenwerking met universiteiten een schakelprogramma aan, zodat je daar na je diploma soepel verder kunt studeren. Aan sommige hogescholen kunnen vwo’ers een verkort traject van drie jaar volgen.

Sommige opleidingen leggen meer nadruk op de menselijke en sociale kant van het vak, zoals Eindhoven, Tilburg en Saxion in Enschede en Deventer. In Nijmegen, Breda en Den Bosch focust HRM zich meer op de zakelijke, economische kant. In Zwolle doe je in het eerste jaar dezelfde hoofdvakken als studenten van andere bedrijfskundeopleidingen.

kwaliteit

Bekijk volledige afbeelding

Binnen het grote aanbod aan HRM-opleidingen is er veel kwaliteitsverschil. Veel opleidingen scoren gemiddeld en bieden op wat minpunten na degelijk onderwijs. Een ruime keuze dus, met hier en daar een uitschieter naar boven en beneden.

In de ogen van studenten zijn de toppers makkelijk aan te wijzen: de Christelijke Hogeschool Ede en Fontys in Tilburg. De CHE krijgt een extra pluim van de experts en onderscheidt zich verder vooral inhoudelijk: studenten krijgen hier door deskundige docenten een programma van hoog niveau voorgeschoteld en de toetsen sluiten er goed op aan. Bovendien is de opleiding erg praktijkgericht en word je goed voorbereid op een baan als human resource manager; dat zien we elders niet veel terug.

De eerstejaarsuitval aan de CHE is beperkt en het aantal diploma’s binnen vijf jaar groot, bij Fontys Tilburg zelfs nog groter. Aan laatstgenoemde hogeschool zijn studenten ook tevreden over het relatief hoge aantal contacturen en verdienen de faciliteiten een compliment. Ook Stenden krijgt waardering voor de klaslokalen en de bibliotheek, maar heeft wel wat weinig contacturen naar de zin van studenten.

In de middenmoot van opleidingen komen we hier en daar een kritiekpuntje tegen, maar van echte teleurstellingen is geen sprake. Over het algemeen is de eerstejaarsuitval aan de hoge kant, en aan Avans in Breda en Windesheim in Almere is de loopbaanvoorbereiding wat minder sterk dan elders.

Echte ontevredenheid komen we pas bij de onderste vijf opleidingen tegen: vooral in Utrecht en Vlissingen zien we klachten over het lage aantal contacturen. Daarnaast voelen studenten zich vooral in Leiden en Vlissingen niet goed begeleid door docenten. In Leeuwarden willen studenten meer praktijkgerichtheid zien. Daarnaast zijn de werkplekken voor zelfstudie en de ICT-faciliteiten van de NHL hard aan verbetering toe. In Amsterdam heerst de grootste ontevredenheid: ook hier zijn de faciliteiten het grootste probleem, maar ook inhoudelijk is er voor deze opleiding werk aan de winkel. Daar denken de experts overigens anders over: die zijn op veel vlakken erg positief over deze studie van de HvA

Verwante studies

Ons advies

Studenten zijn het erover eens: de beste opleiding HRM zit in Ede. Maar als je je niet kunt vinden in de christelijke identiteit van deze hogeschool, blijven er genoeg keuzes over. Fontys in Tilburg is een zeer aantrekkelijk alternatief. De Hogeschool van Amsterdam en Inholland moeten hard aan hun kwaliteit werken, en dat geldt in mindere mate ook voor een aantal andere opleidingen.
Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org