Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Economie & Markt

Het dieptepunt van de economische crisis lijkt achter de rug. Dat betekent helaas niet dat de perspectieven op banen in de sector economie & markt erop vooruit gaan. Hoewel het afgestudeerden van de afgelopen jaren best redelijk verging, zijn de prognoses minder gunstig.

Gat in de markt

Sommige branches hebben zwaardere klappen gehad van de crisis dan andere. Er worden weinig huizen verkocht, de printmedia zitten in het slop en ook met de detailhandel gaat het niet al te best. Tegelijkertijd zijn er juist nu mensen met economisch inzicht en financieel talent nodig. Want misschien vind jij een gat in de markt of verzin je een verdienmodel dat helemaal van deze tijd is.

Dit hoofdstuk helpt je te oriënteren op de kansen en je keuze goed te onderbouwen. En keuze is er genoeg in economie & markt, want deze sector bevat veel verschillende opleidingen. Zo is er de sterk financiële tak, met onder andere bedrijfseconomie en accountancy. Daarnaast vind je studies die gericht zijn op ondernemen, op marketing, op de vastgoedsector en op internationaal zaken doen.

Artikelen

 

Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org