Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Aarde & Milieu

Het hoofdstuk dat nu voor je ligt bevat een enorme verscheidenheid aan opleidingen en beroepen. Denk aan voedingsdeskundigen, medisch laboranten, maar ook veehouders en milieuadviseurs. Let wel goed op, want vanaf komend studiejaar worden sommige opleidingen samengevoegd tot een brede opleiding. Je vindt alle informatie hierover in de tabellen en de begeleidende tekst.

Lab

Biologie en medisch laboratoriumonderzoek gaat over kleine levens. Je legt voor een mensenoog onzichtbare bacteriën en virussen onder de loep. Je levert daarmee ook meteen een maatschappelijke bijdrage: wie weet ontdek jij wel de bestrijding voor een dodelijke ziekte.

Groen & Omgeving

De agribusiness bestaat uit een gevarieerd aantal beroepen. Verdiep jij je in landbouw of veehouderij, of word je leraar in een natuurvak? Of misschien kijk je wel liever op een wetenschappelijke manier naar de ruimte om ons heen en hoe we die gebruiken.

Voeding

Voeding is op allerlei manieren belangrijk voor mensen. Diëtisten leren mensen verstandig omgaan met hun voedingspatroon, terwijl voedingstechnologen nieuwe, betere producten ontwikkelen.

Artikelen

Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org