Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Exact & Informatica

Laat je niet in de luren leggen door het vooroordeel over ‘nerds’ in de exacte hoek, want in dit vakgebied kun je mooie dingen doen. Niet elke afgestudeerde kan immers zeggen dat hij aan een volledig computergestuurde robot werkt, of een bijdrage levert aan medicijnonderzoek.

Informatica

Het hele hbo-domein techniek heeft een nieuwe indeling, en ook de ICT-opleidingen doen daaraan mee. Tot nu toe hadden alleen Fontys en Hogeschool Zeeland een brede opleiding HBO ICT, maar vanaf dit jaar zullen veel meer hogescholen volgen. Alle informatica-opleidingen vind je daarom terug in één artikel, inclusief een apart tabelletje waarin je ziet welke ‘oude’ opleidingen opgaan ­in die bredere bachelor, en welke opleidingen nog apart blijven bestaan. Bijvoorbeeld: technische informatica van de HvA bestaat niet meer zelfstandig, maar blijft een keuzeoptie binnen HBO-ICT in Amsterdam. En bij Saxion gaan informatica en business IT samen op in HBO ICT, maar blijft tech­nische informatica juist een aparte studie.

Wiskunde en chemie

In dit hoofdstuk vind je ook andere toegepaste exacte vakken. Ten eerste toegepaste wiskunde, de nieuwe naam voor bedrijfswiskunde. En daarnaast de opleidingen chemie. Daar zijn grofweg twee categorieën: chemie houdt zich bezig met scheikundige toepassingen voor in het laboratorium, chemische technologie met de toepassing hiervan in de chemische industrie.

Artikelen

Keuzegids Hbo 2015 Online | www.keuzegids.org