Keuzegids Hbo 2016 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Cultuur & Kunst

Kies je voor een opleiding in een van de kunst- en cultuursectoren, dan kies je zeker niet de makkelijkste weg. Het begint al bij je toelating: die is vaak erg streng en een groot aantal kandidaten moet na de selectie-procedure dan ook teleurgesteld het veld ruimen. En mag je beginnen aan een opleiding, dan moet je uiteindelijk genoegen nemen met een niet al te hoog salaris. Maar laat je daar niet te veel door leiden, want wat is er mooier dan van je passie je beroep kunnen maken?

Kunstacademie

Kunst maken die tastbaar is: dat is waar de kunstacademie je voor opleidt. Dat kan in allerlei vormen: tekenen, schilderen, vormgeven, beeldhouwen, maar ook in mode, film, games of fotografie. De kunstacademies verschillen flink op inhoud, maar aan kwaliteit geen gebrek.

Muziek, dans & toneel

Op de conservatoria, toneelscholen en dansacademies leer je jouw lichaam en stem tot in de puntjes te beheersen. Let ook hier op het grote aantal richtingen waaruit je kunt kiezen, want elke onderwijsinstelling legt zo zijn eigen accenten. De opleidingen worden over het algemeen zeer goed beoordeeld, dus voor een slechte kwaliteit hoef je ook hier niet te vrezen.

De vakgebieden

Keuzegids Hbo 2016 | www.keuzegids.org