Keuzegids Hbo 2016 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Economie & Markt

Raakt Nederland nu eindelijk uit de crisis? Als je de kranten moet geloven gaat het de goede kant op. Prettig nieuws voor economen en ondernemers in spe.

Of je nu in de financiële sector, de vastgoedwereld of het internationale zakenleven terecht hoopt te komen, in dit hoofdstuk vind je vast iets van je gading. Kijk bij accountancy als je echt in de centen geïnteresseerd bent, overweeg fiscaal recht & economie als je een ook een juridisch accent wilt leggen en lees het artikel over bedrijfseconomie en financial services management als je zowel iets over financiën als over bedrijfskunde wilt leren.

Zie je jezelf straks wel in een internationale omgeving, dan heb je keuze uit international business & management studies of het sterker op talen gerichte international business & languages.

Voor een brede commerciële opleiding in de sales of marketing kies je commerciële economie en wil je je voor­bereiden op het starten van een eigen onderneming dan zit je goed bij small business & retail management. Vastgoed & makelaardij tot slot leidt je op tot makelaar, ontwikkelaar of bijvoorbeeld vastgoedbelegger.

De vakgebieden

Keuzegids Hbo 2016 | www.keuzegids.org