Keuzegids Hbo 2016 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Aarde & Milieu

Het hoofdstuk dat nu voor je ligt bevat een enorme verscheidenheid aan opleidingen en beroepen. Denk aan voedingsdeskundigen, medisch laboranten, maar ook veehouders en milieuadviseurs. Veel hogescholen hebben opleidingen in de hoek van planologie en mobiliteit  samengevoegd tot ruimtelijke ontwikkeling.

Lab

Biologie en medisch laboratoriumonderzoek gaat over kleine levens. Je legt voor een mensenoog onzichtbare bacteriën en virussen onder de loep. Je levert daarmee ook meteen een maatschappelijke bijdrage: wie weet ontdek jij wel de bestrijding voor een dodelijke ziekte.

Groen & Omgeving

De agribusiness bestaat uit een gevarieerd aantal beroepen. Verdiep jij je in landbouw of veehouderij, of word je leraar in een natuurvak? Of misschien kijk je wel liever op een wetenschappelijke manier naar de ruimte om ons heen en hoe we die gebruiken.

Voeding

Voeding is op allerlei manieren belangrijk voor mensen. Diëtisten leren mensen verstandig omgaan met hun voedingspatroon, terwijl voedingstechnologen nieuwe, betere producten ontwikkelen.

De vakgebieden

Keuzegids Hbo 2016 | www.keuzegids.org