Keuzegids Hbo 2017 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Gezondheid

Wetenschap combineren met hulpverlening, dat is wat deze opleidingen doen. De zorg blijft een belangrijk onderdeel van onze maatschappij, zeker nu we allemaal ouder worden.

Verplegen en verlossen

Het beroep van verpleegkundige is bepaald niet licht. Je zult er ook niet stinkend rijk van worden, maar je hebt wel de ­uit­gelezen kans mensen echt te helpen. Of je patiënten nou verpleegt in de laatste periode van hun leven of juist op de wereld helpt zetten, hun lot ligt deels in jouw handen. Een grote verantwoordelijkheid dus, maar ook een uitdaging en een dankbaar beroep.

Lijf, stem en tanden

Paramedische beroepen zijn er in alle soorten en maten. Logopedisten en fysiotherapeuten trainen mensen om hun stem of spieren beter te gebruiken, mondhygiënisten zorgen voor een goed gebit, huidtherapeuten voor een ­gezonde en stralende huid en als podotherapeut zorg je voor aanpassingen bij problemen met lopen.

Techniek

Technische medici zijn niet meer uit de ziekenhuizen weg te denken. Ze maken röntgenfoto’s en scans, maar ­ontwikkelen ook nieuwe medische apparatuur. Techneuten die geïnteresseerd zijn in techniek, gezondheidszorg én mensen, zitten hier op hun plek.

De vakgebieden

Keuzegids Hbo 2017 | www.keuzegids.org