Keuzegids Hbo 2017 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Exact en informatica

Laat je niet in de luren leggen door het vooroordeel over ‘nerds’ in de exacte hoek, want in dit vakgebied kun je mooie dingen doen. Niet elke afgestudeerde kan immers zeggen dat hij aan een volledig computergestuurde robot werkt, of een bijdrage levert aan medicijnonderzoek.

Informatica

Een paar jaar geleden waren de voorspellingen over de arbeidsmarkt niet goed voor hbo-informatica. Hieruit blijkt dat ook voorspellingen en prognoses onjuist kunnen zijn. Ondertussen gaat het erg goed met afgestudeerden informatica. Gelukkig is het aanbod ook nog steeds groot. Dus of je je nou puur wilt richten op programmeren of meer de managementkant op wilt. De kans dat er iets voor jou bijzit is groot.

Wiskunde en chemie

In dit hoofdstuk vind je ook andere toegepaste exacte vakken. Ten eerste toegepaste wiskunde, de nieuwe naam voor bedrijfswiskunde. En daarnaast de opleidingen chemie. Daar zijn grofweg twee categorieën: chemie houdt zich bezig met scheikundige toepassingen voor in het laboratorium, chemische technologie met de toepassing hiervan in de chemische industrie.

De vakgebieden

Keuzegids Hbo 2017 | www.keuzegids.org