Keuzegids Hbo 2018 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Economie & Markt

Soms lijkt het wel of de helft van het hbo bestaat uit economische en bedrijfskundige opleidingen. In dit hoofdstuk vind je ze allemaal geclusterd. Money talks, zeggen ze wel op de beursvloer. De crisis is eindelijk voorbij en de economie trekt weer aan. Goed nieuws voor economen en ondernemers in spe. Bij de meeste opleidingen verdien je na je afstuderen een prima salaris.

Of je nu in de financiële sector, de vastgoedwereld of het internationale zakenleven terecht wil komen, ­in dit hoofdstuk vind je vast iets wat je bevalt. Kijk bij accountancy als je in de centen geïnteresseerd bent, bij ­finance & advice voor een juridisch accent en lees het artikel over bedrijfseconomie als je financiën met bedrijfskunde wilt combineren.

Bedrijfskunde vind je in twee ‘smaken’: bedrijfskunde MER is breed georiënteerd en technische bedrijfskunde heeft een bèta-insteek. Zie je jezelf wel in een internationale omgeving, dan is international business wellicht interessant.

Voor een brede commerciële opleiding in sales of marketing kies je voor commerciële economie en voor het starten van een eigen onderneming zit je goed bij small business & retail management.

Bij facility management houd je je bezig met alle aspecten van bedrijfsvoering. Bij hotelonderwijs & toerisme en vastgoed & makelaardij bedien je een speciale groep consumenten.

De vakgebieden

Keuzegids Hbo 2018 | www.keuzegids.org