Keuzegids Hbo 2019 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Taal & Communicatie

Wil je iets met taal? Dat is een mooie eerste stap, maar daarmee ben je er nog niet. Het werk van een journalist verschilt behoorlijk van dat van een communicatiemedewerker, en een informatiespecialist heeft een heel andere baan dan iemand die taal combineert met het zakenleven.

Communicatie & media

Als communicatie-expert bedenk je bijvoorbeeld strategieën waardoor de organisatie waarvoor je werkt zo goed mogelijk kan communiceren. Het zenden van informatie staat ook centraal bij creative business: via websites, video’s of evenementen bijvoorbeeld.

Journalistiek

Schrijven, editen of filmen voor je werk? Voor velen een droom die uitkomt. Afgelopen jaren was er dan ook veel concurrentie van afgestudeerde journalisten op zowel hbo als universitair niveau. De laatste tijd is de vraag naar journalisten gestegen, al word je in veel gevallen wel zzp’er.

Vertalen

Als vertaler heb je niet alleen kennis van taal, maar heb je je ook verdiept in de context waar die taal zich in bevindt. Rechten, economie of techniek: jij snapt waar het over gaat.

De studierichtingen

Keuzegids Hbo 2019 | www.keuzegids.org