Keuzegids Hbo 2019 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Cultuur & Kunst

Kies je voor een opleiding in een van de kunst- en cultuursectoren, dan kies je zeker niet de makkelijkste weg. Het begint al bij je toelating: veel kandidaten komen niet door de strenge selectie heen. En als je eenmaal klaar bent met de opleiding, dan is de kans groot dat je genoegen moet nemen met een niet al te hoog salaris. Maar laat je daar niet te veel door leiden, want wat is er mooier dan van je passie je beroep maken?

Kunstacademie

Kunst maken die tastbaar is of hier les over geven: dat is waar de kunstacademie je voor opleidt. Dat kan in allerlei vormen: tekenen, schilderen, vormgeven, beeldhouwen, maar ook in mode, film, games of fotografie. De kunstacademies verschillen flink qua inhoud, maar er zijn er genoeg met prima kwaliteit.

Muziek, dans en toneel

Op de conservatoria, toneelscholen en dansacademies leer je jouw lichaam en stem tot in de puntjes te beheersen. Let ook hier op het grote aantal richtingen waaruit je kunt kiezen, want elke onderwijsinstelling legt zo zijn eigen accenten. De opleidingen worden over het algemeen zeer goed beoordeeld.

 

De studierichtingen

Keuzegids Hbo 2019 | www.keuzegids.org