Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Onderwijs en Opvoeding

Het onderwijs is bij uitstek de sector waar groeien en verder leren tot de opties behoort. Er zijn masters om eerstegraads leraar te worden, onderwijsmanager, onderwijsonderzoeker of onderwijsvernieuwer. Ook pedagogen krijgen alle ruimte om te professionaliseren of hun wetenschappelijke basis te versterken.

HBO

De hbo-masters zijn meestal deeltijd en vooral bedoeld voor mensen die al een baan hebben in het onderwijs of als pedagoog, maar willen doorleren. Naast de lerarenopleidingen zijn er ook masters voor bijvoorbeeld schoolleiders. De collegegelden voor de programma’s kunnen flink oplopen, dus verdiep je vooral in het aanvragen van een lerarenbeurs.

Universitair

De masters in de pedagogische wetenschappen en onderwijskunde kennen directe toegang voor bachelors uit deze vakgebieden en vaak kan er met de juiste minors ook nog gewisseld worden. De lerarenmasters staan open voor bachelors uit de ‘schoolvakken’. Met zo’n onderwijsmaster verdiep je je in het vak en haal je tegelijkertijd je didactiekgraad. Voor kleine groepen studenten zijn er ook researchmasters. En enkele universiteiten bieden ook professionele masters voor werkenden.

Artikelen

 

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org