Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Cultuur & Kunst

Geïnteresseerden in archeologie en geschiedenis kunnen in dit hoofdstuk hun hart ophalen, maar ook voor kunstenaars en religiewetenschappers zijn er interessante masters te vinden. Opleidingen waar je veel geld mee gaat verdienen vind je hier weinig, maar zal geen verrassing voor je zijn. Om aan een baan te komen heb je dan ook een flinke dosis creativiteit nodig, in combinatie met een originele specialisatie.

Geschiedenis en regioculturen

Binnen geschiedenis specialiseer je je op periode, geografisch gebied of op thema. Daarom heeft geschiedenis ook veel raakvlakken met andere vakgebieden: specifiek voor ‘oude tijden’ is er natuurlijk ook archeologie, en de focus op een bepaald gebied kun je ook leggen met een van de vele regiostudies. Een van de belangrijkste thema’s binnen geschiedenismasters is (internationale) politiek. En dat overlapt met politicologie, bestuurskunde en internationale betrekkingen - kijk daarvoor in het volgende hoofdstuk.

Kunst, theologie, filosofie

Van schilderijen uit de gouden eeuw tot ontwikkelingen in de stedenbouw tot hedendaagse populaire cultuur: kunst en cultuurwetenschappen is van vele markten thuis. Wie zelf een kunstvorm praktiseert kan zich professionaliseren met een van de masters uit de voortgezette kunstopleidingen. Als je een carrière als predikant ambieert, kun je daarvoor kiezen binnen theologie- en religiewetenschappen en filosofen kunnen zich ook richten op de wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, bijvoorbeeld geneeskunde.

Artikelen

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org