Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Recht & Bestuur

Je bent er als bachelor waarschijnlijk aan gewend: de rechtenopleidingen zijn gigantisch. Sommige algemene rechtenmasters doen dat nog eens dunnetjes over. Maar je kunt ook voor een opleiding kiezen met een specifieker thema en minder studenten. Hetzelfde geldt overigens voor de masters in politicologie en bestuurskunde, waar je soms te maken hebt met bijna 300 medestudenten, en soms deel uitmaakt van een groepje van 22.

Rechten

Ben je geïnteresseerd geraakt in civiel recht, strafrecht of staats- en bestuursrecht, dan kun je vrij makkelijk doorstromen naar de algemene rechtenmaster en kiezen voor jouw favoriete rechts­gebied. Maar de universiteiten bieden ook veel thematische masters aan, waarbij je je specialiseert in specifieke onderdelen. In het internationaal recht is je keuze minstens zo groot, met terugkerende thema’s als internationale organisaties, marktregulering en mensenrechten.

Politicologie, bestuurskunde en criminologie

De masters in bestuurskunde en politicologie houden zich bezig met bestuur en beleid in internationale organisaties, de Nederlandse overheid of op decentraal niveau. Maar op welk niveau je je ook bevindt, je krijgt te maken met vragen over bijvoorbeeld veiligheid, economie, recht en milieu. Kijk dus goed naar alle opties. Dat geldt misschien nog sterker voor criminologie, omdat de smaken daar nog diverser zijn.

Artikelen

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org