Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Economie & Bedrijf

Als je dit hoofdstuk in zijn geheel leest, dan zal je zien dat we positiever zijn over de baankansen bij de wat kleinere, meer specialistische studies als accountancy of logistiek. De grote opleidingen als economie en bedrijfskunde bieden simpelweg niet meer dezelfde kansen op werk als ze ooit deden. Daar zit een simpele economische redenering achter. De komende jaren komen er weinig vacatures vrij, terwijl deze massale opleidingen zeer veel afgestudeerden afleveren. Een eenvoudig spel van vraag en aanbod, dus.

Aanbod

Niet alleen het aantal afgestudeerden is groot, er is ook een flink aanbod aan specialisaties. Je kunt uiteraard kiezen voor brede masters in economie of bedrijfskunde, maar de thematische masters zijn soms ook zeker het overwegen waard: daar zitten namelijk soms echte topopleidingen tussen. Het is wel aan te raden om goed te kijken naar de toelatingseisen: soms moet je tijdens je bachelor al bepaalde vakken hebben afgerond om te mogen beginnen.

MBA

De Masters of Business Administration zijn populair, ondanks hun enorme prijskaartje. Deze masters zijn bedoeld voor mensen met een aantal jaren werkervaring die hun managementvaardigheden willen opkrikken. Maar je betaalt daarvoor dus wel de hoofdprijs. Om te weten welke master kwalitatief het geld waard is, kun je je het beste langs zo veel mogelijk verschillende kanalen laten informeren.

Artikelen

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org