Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Gezondheid

Een arts steekt graag zijn handen uit de mouwen. Er is geen betere manier om dit te leren, dan door het gewoon te doen. Een groot deel van de geneeskundemaster staat dan ook in het teken van co-schappen. Met de praktijkgerichtheid van de opleidingen zit het daarom ook wel goed. Maar dat betekent dat ze op wetenschappelijke vorming wel het een en ander inleveren.

De acht universiteiten die een geneeskundemaster hebben, bieden ook de meeste andere gezondheidsopleidingen aan. Denk aan tandheelkunde, diergeneeskunde of farmacie.Voor wie zich toch meer met de wetenschappelijke kant van gezondheid bezig willen houden, zijn er de masters gezondheidswetenschappen. Elke opleiding maakt zijn eigen combinatie met andere vakgebieden.

Steeds veelzijdiger worden ook de mogelijkheden voor hbo-afgestudeerde professionals in de zorg. Naast het flinke aanbod van de duale masters advanced nursing practice, physician assistant en (fysio)therapie ontstaan er allerlei specifieke thematische opleidingen: voor verdieping van een vakgebied of juist voor een opstap richting beleid en management.

Artikelen

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org