Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Exact & informatica

Als je een bètamaster wil volgen, dan heb je geluk. Er is altijd wel een studie voorhanden waar het allemaal goed geregeld is. Docenten zijn over het algemeen goed, de studie is boeiend en met het diploma krijg je een goede start op de arbeidsmarkt. Laat je niet afschrikken door het ‘moeilijk en zwaar’-imago van deze opleidingen, want vooralsnog valt dat volgens de studenten best mee. Bovendien zijn er inmiddels veel meer studies dan alleen de traditionele wis- en natuurkundige opleidingen, waar je ook met een niet-bèta-profiel terecht kunt.

Klein en fijn

De meeste bèta-studies kennen kleine studentenaantallen. Maar lang niet overal is het zo kleinschalig. Door de ontwikkeling van bredere masters worden steeds meer studenten enthousiast gemaakt. Bij wiskunde kun je bijvoorbeeld overstappen naar financiële of toegepaste wiskunde, en bij informatiekunde naar allerlei economische en managementprogramma’s. Sowieso is vanuit een exact vak de switch naar bèta-en-beleidachtige masters nog steeds mogelijk.

Maar harde wetenschap blijft ook een optie. De echt exacte types kunnen terecht bij wiskunde, natuurkunde en scheikunde. En ook informatica is niet voor twijfelaars. Clichés blijken trouwens te kloppen: het merendeel van de bètastudenten is man. De meeste vrouwen vind je bij kunstmatige intelligentie en informatiekunde.

Artikelen

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org