Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Techniek

Met techniek zit je goed. Dat blijkt wel uit dit hoofdstuk. Veel opleidingen komen met hun onderwijskwaliteit ruim boven het gemiddelde en de kansen op de arbeidsmarkt zijn voor de meeste studies gunstig. En dan mag je ook nog eens aan de slag in een uitdagend tijdperk, met razendsnelle technologische ontwikkelingen.

Dit geldt in ieder geval voor de meeste ingenieurs in spe. Misschien volg je al een technische bachelor en is dat geen nieuws voor je. Overstappen vanuit een bètastudie kan ook - dan biedt dit hoofdstuk zeker hulp bij het oriënteren. Engineering is een prima idee, of je nou kiest voor de richting electrical, civil, mechanical, biomedical of construction. Maar je kunt je bijvoorbeeld ook specialiseren in duurzaamheid, specifieke voertuigen, telecommunicatie of nano en materiaalkunde - of in ontwerpen, zie het aparte artikel daarover.

Voor de masters bouwkunde is het beeld wat minder rooskleurig, zeker voor academici. De baankansen waren hier al minder positief dan voor andere technici, en de voorspellingen voor de komende jaren blijven matig. Studenten mopperen bovendien over de kwaliteit van de opleidingen. Goede opties zijn wel te vinden onder de hbo-deeltijdmasters architectuur en stedenbouw.

Artikelen

Keuzegids Masters 2015 Online | www.keuzegids.org