Keuzegids Masters 2017 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Taal en Communicatie

Daar sta je dan, na je bachelor Frans, Duits, Russisch of Nieuwgrieks. Klaar voor de laatste fase van je studie, je daadwerkelijke specialisatie in jouw favoriete taal. Blijken er alleen maar brede masters letterkunde en taalwetenschappen te zijn. Maar wie eens goed duikt in de wereld van de taalmasters leert dat achter elke brede master een heel scala aan specialisatiemogelijkheden schuilt.

Literatuur en taal

Misschien heb je er tijdens je bachelor al eens mee te maken gekregen: plannen van de faculteiten geesteswetenschappen om de kleine talenstudies samen te voegen of zelfs te sluiten. Dat samenvoegen is bij de masters een paar jaar geleden al gebeurd. En het debat over de sluiting van kleine talenstudies is op het moment van schrijven in volle gang. Hoe dan ook, op dit moment kun je nog kiezen voor allerlei talen, van Nederlands tot Keltisch, en van Engels tot Fries. Daarnaast heb je keuze uit thema’s als socio- of neurolinguïstiek, Middelnederlandse literatuur, of schrijven en redigeren.

Communicatie en media

Ook bij de communicatie- en mediamasters zijn de specialisatiemogelijkheden talrijk. Richtingen in mediasociologie en –psychologie, journalistiek, film, televisie en internet vind je bijna overal. Deze opleidingen trekken jaarlijks veel studenten, al zijn die studenten niet uitgesproken enthousiast over hun opleidingen. Bij de mediastudies heeft keuringsinstantie NVAO bovendien vijf onvoldoendes uitgedeeld. Nog een reden om echt even tijd te nemen voor je masterkeuze.

De vakgebieden

Keuzegids Masters 2017 | www.keuzegids.org