Keuzegids Masters 2017 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Cultuur en Kunst

Voor kunstenaars, archeologen en geschiedkundigen valt er in dit hoofdstuk genoeg te vinden. Zowel voor universitair als hbo-geschoolden is het aanbod groot. Het zal je ongetwijfeld al vaker verteld zijn, maar goud geld verdienen zit er met deze opleidingen niet in. Om aan een baan te komen, heb je een flinke dosis creativiteit nodig, en een goed gekozen specialisatie helpt ook.

Geschiedenis en regioculturen

Binnen de masters geschiedenis specialiseer je je in een bepaalde periode of een thema, bij regiostudies vooral in een geografisch gebied. Wil je je richten op echte oude tijden, dan is er natuurlijk archeologie of oudheidstudies. Vooral de geschiedenismasters hebben raakvlakken met politicologie, bestuurskunde en internationale betrekkingen - zie ook hoofdstuk D.

Kunst, theologie, filosofie

Van schilderijen uit de gouden eeuw tot ontwikkelingen in de stedenbouw tot hedendaagse populaire cultuur: kunst- en cultuurwetenschappen is van vele markten thuis. Beoefen je zelf een kunstvorm en heb je een diploma op hbo-niveau, dan kun je je professionaliseren met een van de masters uit de voortgezette kunstopleidingen. En voor een carrière als theoloog of predikant, kun je terecht bij theologie- en religiewetenschappen - met overigens best een goede baankans.

De vakgebieden

Keuzegids Masters 2017 | www.keuzegids.org