Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Cultuur & Kunst

Het zal je ongetwijfeld al vaker verteld zijn, maar goud geld verdienen zit er met een opleiding in de creatieve hoek vaak niet in. Toch ligt het er maar net aan over welke specialisatie of opleiding je het hebt. Met een master kunsteducatie kun je best een redelijk salaris verdienen, en als theoloog zijn de baankansen ook niet slecht.

Geschiedenis en regioculturen

Binnen de masters geschiedenis specialiseer je je in een bepaalde periode of een thema, bij regiostudies vooral in een geografisch gebied. Wil je je richten op echte oude tijden, dan is er natuurlijk archeologie of oudheidstudies. Vooral de geschiedenismasters hebben raakvlakken met politicologie, bestuurskunde en internationale betrekkingen - zie ook hoofdstuk D.

Kunst, theologie, filosofie

Van schilderijen uit de gouden eeuw tot ontwikkelingen in de stedenbouw tot hedendaagse populaire cultuur: kunst- en cultuurwetenschappen is van vele markten thuis. Beoefen je zelf een kunstvorm en heb je een diploma op hbo-niveau, dan kun je je professionaliseren met een van de masters uit de voortgezette kunst­opleidingen.

De vakgebieden

Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org