Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Economie & Bedrijf

Vraag en aanbod: met een bachelor economie of bedrijfskunde op zak weet je hoe dat werkt. Een opkrabbelende sector, plus weinig mensen die met pensioen gaan, plus veel afgestu­deerden = een matige kans op een baan. Sinds de crisis werd daarom gevreesd voor de baankansen voor economen, maar tot nu toe blijkt dat pessismisme ongegrond. Ook bedrijfskundigen vinden makkelijk een baan, maar die is wel vaak onder hun niveau.

Aanbod

Niet alleen het aantal afgestudeerden is groot, er is ook een flink aanbod aan specialisaties. Je kunt uiteraard kiezen voor brede masters in economie of bedrijfskunde, maar de thematische masters zijn soms ook zeker het overwegen waard. Begin op tijd met de voorbereidingen: soms moet je al in de bachelorfase voorsorteren middels keuzevakken of een minor.

Particulier

Bedrijfskunde en management is bij uistek een hoek waarin niet alleen de reguliere universiteiten en hogescholen onderwijs aanbieden, maar ook veel particuliere instituten actief zijn. Nyenrode en Tias zijn wellicht de bekendste, maar er zijn er veel meer, en ook de gewone instellingen bieden op dit vlak een scala aan executive masters. Omdat die opleidingen niet (mede-)bekostigd worden door de overheid, is het collegegeld vaak veel hoger. In de online mastervergelijker vind je alle details over de opleidingen, inclusief de tarieven.

De vakgebieden

Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org