Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Aarde & Milieu

De mens heeft als geen andere soort invloed op zijn leefomgeving. Verlichte steden zijn te zien vanuit de ruimte en ook ondergronds hebben we het nodige naar onze hand gezet. Dit alles vergt kennis en kunde: niet alleen om het voor elkaar te krijgen, maar ook om grenzen te bepalen en ons hieraan te houden.

Geografie en planologie

Verstandig omgaan met de beschikbare ruimte is meer dan ooit belangrijk. Tal van masterstudies houden zich dan ook continu bezig met deze uitdaging. De een richt zich op de verspreiding van de menselijke populatie en de ander kijkt hoe we op basis daarvan onze landelijke, maar ook stedelijke gebieden het beste kunnen inrichten.

Aardwetenschappen en milieu

Masters die zich bezighouden met de toestand van onze aardkorst, atmosfeer, oceanen en alles wat daar op en in leeft vallen onder deze categorie. Denk aan het bestuderen van het effect van klimaatsveranderingen, technologieën voor schoon drinkwater of duurzame productieketens. Maar ook aan gaswinning en aardbevingen.

Biologie en life sciences

Als je liever opgaat in het wel en wee van organismen, kijk dan eens naar biologie en life sciences. Deze vakgebieden waaieren uit in talloze richtingen: van biodiversiteit en natuurbehoud tot het inzetten van bacteriën voor voedselproductie en zuiveringsprocessen.Verder ingezoomd komen we bij levensreddend onderzoek op cel- en molecuulniveau.

De vakgebieden

Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org