Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Techniek

Goede onderwijskwaliteit én goede baankansen: een prettige combinatie, die je in andere sectoren niet zonder meer terugvindt. In de techniek is die kans groter. En dan mag je ook nog eens aan de slag in een uitdagend tijdperk, met razendsnelle technologische ontwikkelingen.

Oriënteer en vergelijk

Als je al een technische bachelor volgt, heb je misschien al een idee van de richting die je met je master op wilt. Kijk dan vooral goed naar sterke en zwakke punten van een opleiding. Overstappen vanuit een bèta­studie kan ook - dan biedt dit hoofdstuk zeker hulp bij het oriënteren. Engineering is een prima idee, of je nou kiest voor electrical, civil, mechanical, biomedical of construction. Maar je kunt je bijvoorbeeld ook specia­liseren in duurzaamheid, specifieke voertuigen, telecommunicatie of nano en materiaalkunde - of in ontwerpen, zie het aparte artikel daarover.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarktprognoses in de technische sector zijn zeer gunstig. Zelfs in de bouwkunde, waar de afgelopen jaren harde klappen vielen, zijn de verwachtingen intussen weer hoog. De onderwijskwaliteit bij bouwkunde blijft echter achter bij de vaak enorme tevredenheid van studenten in andere technische vakgebieden. Goede opties zijn wel te vinden onder de hbo-deeltijdmasters architectuur en stedenbouw.

De vakgebieden

Keuzegids Masters 2018 | www.keuzegids.org