Keuzegids Masters 2019 | www.keuzegids.org

Recht & Bestuur

Je bent er als bachelor waarschijnlijk aan gewend: de rechtenopleidingen zijn gigantisch. Maar in je master kun je ook voor een opleiding kiezen met een specifieker thema en minder studenten. Hetzelfde geldt overigens voor de masters in politicologie en bestuurskunde.

Rechten

Ben je geïnteresseerd geraakt in civiel recht, strafrecht of staats- en bestuursrecht, dan kun je vrij makkelijk doorstromen naar de algemene rechtenmaster en kiezen voor jouw favoriete rechtsgebied. Maar de universiteiten bieden ook veel thematische masters aan, waarbij je je specialiseert in specifieke onderdelen. In het internationaal recht is je keuze minstens zo groot, met terugkerende thema’s als internationale organisaties, marktregulering en mensenrechten. Het best betaald worden nog steeds de fiscaal juristen.

Politicologie, bestuurskunde en criminologie

De masters in bestuurskunde en politicologie houden zich bezig met bestuur en beleid. Je krijgt te maken met vragen over bijvoorbeeld veiligheid, economie, recht en milieu. Bij internationale betrekkingen doe je hetzelfde over de grenzen, maar pas op: het is moeilijker om daar goed betaald werk te vinden. 

De studierichtingen

Keuzegids Masters 2019 | www.keuzegids.org