Keuzegids Masters 2019 | www.keuzegids.org

Gezondheid

Een arts steekt graag de handen uit de mouwen. Er is geen betere manier om het vak te leren, dan door het gewoon te doen. Een groot deel van de geneeskundemaster staat dan ook in het teken van co-schappen. Met de praktijkgerichtheid van de opleidingen zit het daarom ook wel goed. Maar dat betekent dat ze op wetenschappelijke vorming wel het een en ander inleveren.

Universitair

De acht universiteiten die een geneeskundemaster hebben, bieden ook de meeste andere gezondheidsopleidingen aan. Denk aan tandheelkunde, diergeneeskunde of farmacie. Voor wie zich toch meer met de wetenschappelijke kant van gezondheid bezig willen houden, zijn er de masters gezondheidswetenschappen. Elke opleiding maakt zijn eigen combinatie met andere vakgebieden.

Hbo

Ook voor mensen die al in de zorg werken komen er steeds meer opties om bij te scholen. Naast het flinke aanbod van de duale masters advanced nursing practice, physician assistant en (fysio)therapie ontstaan er allerlei specifieke thematische opleidingen: voor verdieping in een vakgebied of juist voor een opstap richting beleid en management.

De studierichtingen

Keuzegids Masters 2019 | www.keuzegids.org