Keuzegids Masters 2019 | www.keuzegids.org

Exact & Informatica

Als je een bètavak studeert en op zoek bent naar een bijpassende master, kun je in dit hoofdstuk je hart ­ophalen. Mogelijkheden te over: van wiskunde tot sterrenkunde en van computer science tot chemische technologie. En ook de arbeidsmarkt ziet er voor de masters in dit hoofdstuk goed uit.

Klein en fijn

Door de ontwikkeling van bredere masters, die niet zo traditioneel bèta zijn, worden steeds meer studenten ­enthousiast ­gemaakt voor opleidingen in deze richting. Bij wiskunde kun je bijvoorbeeld overstappen naar financiële of toe­gepaste wiskunde, en bij informatiekunde naar allerlei economische en management­programma’s. 

Maar harde wetenschap blijft ook een optie. De echt exacte types kunnen kiezen voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde, waar een gelijknamige bachelor vaak wel een vereiste is. En ook informatica is niet voor twijfelende bèta’s. Clichés blijken trouwens te kloppen: het merendeel van de bètastudenten is man. De meeste vrouwen vind je bij de zachtere bètawetenschappen, bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en informatiekunde.

De studierichtingen

Keuzegids Masters 2019 | www.keuzegids.org