Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Opvoeding, Onderwijs & Sport

Werken met kinderen. Sommigen lijkt het verschrikkelijk, voor anderen is het een droom. Behoor jij tot die laatste groep, dan zit je goed in dit hoofdstuk. Nadat je een van de opleidingen in dit hoofdstuk hebt afgerond, mag jij letterlijk op de kleintjes letten. Je helpt de kinderen bij het lezen als onderwijsassistent, of je vangt ze op en begeleidt ze als pedagogisch medewerker. Wil je liever sportief aan de gang? Dan leer je bij een sportopleiding hoe je kinderen kunt motiveren lekker te gaan sporten.

De opleidingen pedagogisch werk en onderwijsassistent richten zich dus voor het grootste deel op kinderen. De sportopleiding kijkt ook naar andere doelgroepen. Want kinderen moeten sporten, maar ouderen willen bijvoorbeeld ook actief blijven. Dus hou jij ouderen graag een beetje fit? Ook dan is de sportopleiding iets om te overwegen.

De meeste sporters en onderwijsassistenten gaan na hun opleiding nog door met een andere opleiding. Dat lijkt verstandig, want de arbeidsmarkt voor die twee groepen is niet al te best. Van de pedagogisch werkers gaat een groter deel meteen aan het werk. De baancijfers zijn voor die opleiding inderdaad iets beter, maar volgens de vooruitzichten gaan die ook teruglopen.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org