Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Kantoor

Lang niet iedereen ziet zichzelf later de hele dag achter een bureau zitten. Het lijkt zo saai. Maar vergis je niet: ook een kantoorbaan kan heel uitdagend en afwisselend zijn. De beroepen uit dit hoofdstuk zijn dat in ieder geval zeker.

Binnen een bedrijf kan niet iedereen alles zelf. Managers hebben bijvoorbeeld altijd ondersteuning nodig. Om brieven uit te tikken, of om de administratie bij te houden. Algemene opleidingen daarvoor vind je bij administratie en secretariaat, en bij financiële administratie. Voor iets gespecialiseerdere beroepen kun je kijken bij zakelijke dienstverlening.

Maar het bedrijf moet zelf ook op en top in orde zijn. Daarvoor zorgen allereerst de facilitaire dienstverleners, die voorraden bijhouden, schoonmaken en bedrijfsruimtes werkklaar maken. Verder is lang niet iedereen binnen een bedrijf erg handig met computers. Niet iedereen weet bijvoorbeeld hoe ze computers moeten aansluiten, software moeten installeren, storingen moeten oplossen of hun systemen moeten beveiligen. De ICT-beheerders en –medewerkers zijn dan hun redders in nood.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org