Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Economie & Bedrijf

Bedrijven willen hun producten of diensten verkopen en hebben daar verschillende mensen voor in dienst. Ze weten allemaal precies wat ze moeten zeggen om de mogelijke klant over te halen geld aan hen uit te geven. Ze doen dat niet alleen in de winkel, maar ook buiten de deur. Heb jij een vlotte babbel en ben je commercieel ingesteld? Lees dan verder.

De echte harde verkooppraatjes worden gehouden door de commercieel dienstverleners. Zij werken op de verkoopafdeling van een bedrijf, op straat, in een callcenter of op de marketing­afdeling. Je moet natuurlijk altijd vriendelijk blijven, maar ondertussen precies weten wat de klant wil horen. Je onderhoudt ook achteraf de contacten met je klanten, en je zorgt voor naamsbekendheid van je bedrijf.

Verkopers proberen ook producten te verkopen, maar houden zich daarnaast bezig met advies aan de klant. Waar kunnen ze een bepaald product vinden? Welke broek kleedt het meeste af? Welke lamp past het beste boven die tafel? En wil je al die verkopers en commercieel medewerkers juist aansturen? Dan kun je ook ondernemer worden, of manager van een bedrijf.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org