Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Horeca & Toerisme

In het weekend of tijdens vakanties doen mensen graag leuke dingen. Ze gaan een dagje uit, eten buiten de deur of boeken een verre reis. Dan is het fijn als ze wat begeleiding krijgen, want wat is nou de juiste bestemming? En zeker als je op een onbekende plek bent, voel je je fijner als iemand jou even de weg kan wijzen. Daarbij kan een beetje vermaak soms ook geen kwaad.

De opleidingen in leisure en toerisme leren jou om vakanties en dagjes uit van begin tot eind in goede banen te leiden. Je werkt bijvoorbeeld voor een reisbureau, bij de receptie van een bungalowpark of in het animatieteam op een camping. Iets technischer zijn de opleidingen in de watersport. Ook hier zorg je voor een leuk dagje uit, maar je leert daarnaast hoe je watersportvoertuigen moet onderhouden en repareren.

Maar er is nog iets anders dat mensen graag doen: lekker eten. Maak jij dat eten graag klaar, kijk dan bij de koksopleidingen of bakkersopleidingen. En ook hier is weer personeel nodig om het avondje uit zo aangenaam mogelijk te maken. De horecamedewerkers zorgen wat dat betreft dat alles in kannen en kruiken is.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org