Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Zorg, Welzijn & Uiterlijk

Bij verzorging denk je misschien alleen aan medische opleidingen. Maar er zijn veel meer opleidingen die hieronder vallen. Aan de ene kant zijn er opleidingen in de zorg, waar je dus veel te maken hebt met medische kwalen. De andere opleidingen richten zich op uiterlijke verzorging, waarbij je veel in de weer bent met make-up of de kappersschaar.

 

Bij de opleidingen tot verpleger of medisch assistent ben je het dichtst betrokken bij artsen en ander medisch personeel. Je verricht ook zelf kleine medische handelingen zoals het geven van injecties of het uitdelen van medicijnen. Een medisch assistent kan ook aan het werk bij de tandarts of de apotheek.

Meer begeleidend werk vind je bij verzorging en maatschappelijk werk. Je bent bijvoorbeeld de hulp van zieken, ouderen of gehandicapten in hun dagelijks leven.

Je kunt ook de iets technischere hoek kiezen. Als gezondheidstechnicus weet je bijvoorbeeld alles van gehoorapparaten, brillen of tandprotheses. Ook kun je het lab in om daar bloed of voedingsmiddelen te testen. Word je warmer van uiterlijke verzorging, dan kun je schoonheidsspecialist, pedicure, grimeur of kapper worden. Bij die eerste twee beroepen kun je trouwens ook een medische variant kiezen.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org