Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Voedsel, Natuur & Leefomgeving

Lekker naar buiten, de natuur in. Bezig zijn met bomen, planten en dieren. Is dat iets voor jou? Dan zit je in dit hoofdstuk goed.

Plantsoenen, parken en bermen moeten onderhouden worden. Hoveniers en natuurbeheerders zijn de hele dag buiten om te zaaien, schoffelen, graven en maaien. Ook als het regent trouwens. Gebruik je liever grote machines in plaats van schoffels en grasmaaiers? Neem dan een kijkje bij de opleidingen in groen, grond en infra. Je leert alles over verschillende gewassen, maar zeker ook hoe je die ‘mighty machines’ kunt besturen.

Ben je creatief en wil je decoraties maken voor bijvoorbeeld woonkamers, dan kun je een opleiding in natuur & vormgeving volgen. Je kunt dan alles wat je in de natuur vindt gebruiken om er binnen een vrolijk tintje aan te geven. Echte dierenliefhebbers kunnen aan de slag als dierenverzorger of dierenartsassistent. En wil je leren hoe je vers voedsel verbouwt, prepareert en controleert, dan is een opleiding in voeding & teelt misschien iets voor jou.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org