Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Inleiding

Bouw, Afbouw & Infra

Timmermannen, metselaars, schilders, glazenwassers en stratenmakers. Iedereen kan zich makkelijk voorstellen wat deze mensen doen. Met de opleidingen in dit hoofdstuk kun je het allemaal worden. Maar er is meer. Beroepen waar je misschien niet zo gauw aan had gedacht.

Wat dacht je van de betonstaalverwerker, die muren en vloeren maakt van staal of beton. Of de kaderfunctionaris bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij, die het overzicht houdt over het hele bouwproces en ook op de financiën let. Andere gespecialiseerde beroepen zijn bijvoorbeeld de jachtschilder, lakspuiter of metaalconserveerder.

Bijna alle opleidingen hebben met elkaar gemeen dat ze zich bezighouden met bouwwerkzaam­heden. Iedereen die daaraan meewerkt levert of bewerkt een specifiek onderdeel van het gebouw zelf, of rondom het gebouw. Maar er zijn ook opleidingen die je leren andere dingen te bouwen, zoals wegen, of funderingen in het water. En bij de opleiding tot machinist sloopwerk leer je alles weer tot op de grond af te breken.

Artikelen

Keuzegids Mbo 2015 Online | www.keuzegids.org