Keuzegids Mbo 2019 | www.keuzegids.org

Kantoor

Nauwkeurig, klantgericht en dienstverlenend. Dat zijn kort gezegd eigenschappen die goed van pas komen in een kantoorberoep. Maar voor welke afdeling je die eigenschappen in wilt zetten, dat maakt natuurlijk wel uit. In dit hoofdstuk lees je er meer over.

Om van het kantoor geen chaotische toestand te maken, is hulp van office assistants en administratief medewerkers onmisbaar. Zo weet de afdeling administratie vaak als enige waar de belangrijke ­documenten zijn opgeslagen. En het secretariaat staat allerlei verschillende mensen te woord om ze op weg te helpen.

Als juridisch dienstverlener help je ook mensen, maar dan vooral met het begrijpen van de kleine ­lettertjes. In de financiële hoek van het bedrijf wordt er tot op de laatste cent berekend tot hoe ver de geldkraan open kan.

Maar ook zonder de ICT’ers loopt het vast. Een pc die niet meewerkt, een haperend netwerk of een eigenwijze printer: voor de ICT’er een uitdaging. Een bedrijf moet ook met de tijd mee en daarom ­installeert en test deze computerdeskundige regelmatig nieuwe apparatuur.

De studierichtingen

Keuzegids Mbo 2019 | www.keuzegids.org