Keuzegids Universiteiten 2016 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Exact & informatica

Wat was er voor de oerknal en hoe ziet verliefdheid eruit op moleculair niveau? Als je geïnteresseerd bent in de grote geheimen van de natuur, kom je bij de studies in dit hoofdstuk ruimschoots aan je trekken. Maar ook als niet-bèta kun je bij sommige exacte studies terecht. Want zonder alfa- en gammawetenschappen zouden de uitvindingen van de exacte wetenschappers op de plank blijven liggen.

Van fundamenteel tot toegepast

Wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica kun je gaan studeren omdat je de taal van de wetenschap wilt doorgronden, de geheimen van de natuur wilt ontrafelen of computers wilt begrijpen tot op het niveau van nullen en enen. Maar je kunt ook voor een technische variant kiezen en de fundamentele kennis gebruiken voor de zoektocht naar toepassing in nieuwe producten.

Een aantal brede studies in dit hoofdstuk benadert andere vakgebieden vanuit een exacte invalshoek. Zo kijk je bij life science naar het leven op moleculair- en celniveau door een exacte bril en combineert kunstmatige intelligentie exacte vakken met hersenwetenschap. Hoe je ontdekkingen in de exacte wetenschappen vertaalt naar innovaties leer je bij informatiekunde en de brede bètastudies.

De vakgebieden

Keuzegids Universiteiten 2016 | www.keuzegids.org