Keuzegids Universiteiten 2016 | www.keuzegids.org

Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie

Open Universiteit

Diverse locaties (bekijk alle locaties)

7 wo-opleidingen

Ons oordeel

+

Lees meer »
Lees ons oordeel over deze universiteit

Bekijk de opleidingen

Flexibel op afstand

Naast je werk studeren wordt door de ‘gewone’ universiteiten steeds minder mogelijk gemaakt. Gelukkig is er de Open Universiteit, die afstandsonderwijs aanbiedt in zes brede vakgebieden. En volgens studenten is het onderwijs van goede kwaliteit.

Naar het voorbeeld van de Engelse open university biedt de OU sinds 1984 universitaire opleidingen op afstand aan. Inmiddels studeert tweederde van alle universitaire deeltijdstudenten aan de OU. Officieel is de universiteit gevestigd in Heerlen, maar daar zal je als OU-student waarschijnlijk nooit komen. Wel zijn er in het hele land kleine studiecentra waar de universiteit met enige regelmaat werkgroeponderwijs verzorgt. Maar het grootste deel van je studie volg je thuis, aan je eigen bureau of in je eigen bed.

Het deeltijdonderwijs aan de OU is relatief onbekend, maar de kwaliteit is zoals gezegd uitstekend. Alle opleidingen krijgen van de studenten een gunstige waardering. De OU zorgt volgens hen voor een goed opgebouwd programma en docenten leveren nuttige feedback.

Om zich universiteit te mogen noemen, moet de OU ook onderzoek verrichten. Dat kan niet zo uitgebreid als op andere universiteiten; daar hebben ze simpelweg te weinig faciliteiten voor. Dat is ook een belangrijke reden waarom er niet in alle vakgebieden onderwijs wordt gegeven.

Open Universiteit (Diverse locaties)

7 wo-opleidingen

Bezoekadres

Open Universiteit
Valkenburgerweg 177
6419 AT HEERLEN

Contact

http://www.ou.nl
heerlen@ou.nl
045-5762222
Bekijk de ranglijst van beste universiteiten

Zoek een andere universiteit
Keuzegids Universiteiten 2016 | www.keuzegids.org