Keuzegids Mbo

online versie


Het boek:

bestellen
direct leverbaar

De enige onafhankelijke gids voor het mbo

Je wilt een leuke mbo-opleiding kiezen die goed bij je past. Maar er is zo veel keus, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op de websites ziet het er allemaal mooi uit. Maar wat vinden de leerlingen nou écht van hun opleiding? Daarvoor kijk je in de Keuzegids. 

In de Keuzegids vind je duidelijke en eerlijke informatie over alle mbo-opleidingen in Nederland. Zo vind je de kortste weg naar een mooi diploma en een goede baan!

 • Alle mbo-opleidingen per vakgebied duidelijk omschreven
 • De mogelijke beroepen na je opleiding, met info over baankansen en wat je per uur verdient
 • informatie over het leerlingenaantal, de doorstroom naar het 2e jaar en de kans dat je zonder vertraging je diploma haalt
 • Onafhankelijk en eerlijk studiekeuze-advies

De Keuzegids is de enige gids die de kwaliteit van mbo-studies kritisch beoordeelt en vergelijkt. Gemaakt voor (ouders van) vmbo en havo-leerlingen die een vervolgopleiding gaan kiezen. 

Verder is het verplichte vakliteratuur voor schooldecanen en mentoren in (v)mbo en havo en voor iedereen in het mbo die betrokken is bij kwaliteitszorg of marketing. De gids beschrijft alle officieel geregistreerde opleidingen* op niveau 1 t/m 4, volgens de nieuwste CREBO-indeling en -naamgeving. Deze helderheid over het mbo wordt alom gewaardeerd.

*) Bij de online versie van de Keuzegids Mbo 2018 hoort ook een gedetailleerde ''Mbo locatiecheck'': een volledig overzicht van welke opleiding je waar kunt vinden.


Keuzegids Mbo bestellen

NIEUW: Editie 2018

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 208
Verschijningsdatum:  14 dec 2017
ISBN: 9789087610715
Prijs: 25,-

Editie 2017

uitverkocht

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 208
Verschijningsdatum:  13 dec 2016
ISBN: 9789087610678
Prijs: 25,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Betaal met factuur of
Voor scholen

Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Gratis toegang tot de Keuzegids ...

  Afgelopen maand kwam de Keuzegids Masters 2018 uit. Nu is het natuurlijk in ons belang dat zoveel mogelijk masterkiezers de gids kopen. Maar sommige studenten hebben al gratis toegang. Misschien zelfs zonder dat ze het zelf weten. Kijk dus direct of ้้n van de onderstaande situaties op jou van toepassing is.

 • Masterkiezer stuit op schijnselectie

  Studenten die zich ori๋nteren op een master stuiten op de websites van de instellingen al snel op strenge toelatingsprocedures. Maar vaak wordt de soep niet zo heet gegeten, en is er eerder sprake van schijnselectie. Dat ondervond de redactie van de Keuzegids, die de toelatingseisen van alle masteropleidingen in kaart heeft gebracht.

 • 18 extra beoordeelde opleidingen

  Precies een week geleden lanceerden we de Keuzegids Masters 2018, waarin het gros van de Nederlandse masteropleidingen beoordeeld wordt. Van sommige opleidingen konden we geen oordeel geven, omdat de studentenaantallen te klein zijn.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl