Keuzegids Universiteiten (bachelors)

online versie


Het boek:

bestel 2018
november 2017


bestel 2017
direct leverbaar

Alle wo-opleidingen kritisch beoordeeld

Kleinschalige en intensieve opleidingen doen het goed in de Keuzegids Universiteiten. Maar ook sommige grootschaliger opleidingen leveren topkwaliteit. In de Keuzegids zetten we het allemaal op een rij, samen met uitleg over inhoud en beroepsperspectieven. Dit is de enige onafhankelijke gids die alle wo-bachelors vergelijkt en beoordeelt. Onmisbaar als je op zoek bent naar een interessante en succesvolle studie.
 
Wie op het vwo zit, kan echt niet meer tot het eindexamen wachten met een vervolgstudie kiezen. De deadline voor aanmelding ligt tegenwoordig op 1 mei. Wie voor die datum niet goed nadenkt, loopt grote kans op een mislukt eerste jaar, vertraging, gedoe met ‘omzwaaien’ en een oplopende studieschuld. Bovendien gaan steeds meer wo-opleidingen selecteren: voorafgaand, maar ook tijdens het eerste jaar.

Je kunt dus beter op tijd én goed voorbereid aan je studiekeuze beginnen. De Keuzegids Universiteiten is hét hulpmiddel voor die voorbereiding, ook als je al ongeveer denkt te weten wat je wilt gaan studeren. De gids helpt je om alles goed op een rij te zetten, te vergelijken en de knoop door te hakken.

De Keuzegids Universiteiten zet per vakgebied op een rij:

 • Alle wo-bachelors, met feiten en beschrijving – ook van particuliere universiteiten. Ook lees je welke specialisaties er worden aangeboden
 • Toelatingseisen. Kun je je met elk profiel aanmelden, of moet je extra vakken hebben gevolgd?  Is er een loting of speciale selectieprocedure?
 • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke wo-studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris
 • Contacturen en studiesucces. Krijg je veel of weinig contact met docenten? En hoe zit het met de kans om in vier jaar af te studeren?
 • Kwaliteitsoordelen. We melden de oordelen van studenten en experts per opleiding. Over het studieprogramma, de docenten, de faciliteiten en nog meer. En dat ronden we af met een advies.

Nieuw: Profielen per universiteit

Je vindt in de Keuzegids nu ook een handig ‘profiel’ van elke universiteit en universiteitsstad. Met nuttige feiten en een korte schets van wat deze universiteit nou van andere onderscheidt. Kritisch, vergelijkend en onderbouwd met cijfers – echt Keuzegids!

Bekijk het overzicht van de beste universiteiten

LET OP: deze gids behandelt alle bacheloropleidingen. Voor de masters bestaat een aparte Keuzegids Masters.


Keuzegids Universiteiten bestellen

Nieuw: Editie 2018

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 192
Verschijningsdatum: november 2017
ISBN: nog niet bekend
Prijs: 27,-

Editie 2017

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 192
Verschijningsdatum: 15 nov 2016
ISBN: 9789087610661
Prijs: 27,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel


Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Samenwerking Keuzegids en DeDeca...

  De Keuzegids werkt vanaf dit schooljaar samen met DeDecaan.net. Alle scholen die gebruik maken van het LOB-pluspakket van DeDecaan.net hebben daardoor ook toegang tot de onafhankelijke keuzegidsbeoordelingen van de vervolgopleidingen.

 • Online Keuzegids bij veel univer...

  Doorstuderen na je bachelor? Hulp nodig bij het kiezen? Kijk eens in de Keuzegids. De meeste universiteiten en veel hogescholen bieden gratis toegang tot de online versie van de gids.

 • Vernieuwing Keuzegids Online

  De online Keuzegids groeit en dus gaan we hem verder vernieuwen. Er wordt hard gewerkt aan een modernere opmaak en navigatie. En voor middelbare scholen gaan we ons aanbod sterker koppelen aan het portal DeDecaan.net.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl